Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Obama mení Biely dom za túto skromnú vilu v tichom prostredí

Napísal Róbert Bosák, 16.11.2016

O výsledku amerických volieb sa rozhodlo minulý týždeň a dvere do Bieleho domu sa otvárajú novému prezidentovi. Barack Obama s rodinou sa tak musia presťahovať a médiá rýchlo vypátrali, kam má rodina namierené.

Zdroj: www.sanjosenewsinfo.com 


Život na očiach verejnosti, dennodenné povinnosti a ani chvíľa súkromia pre seba, aj takto sa dá charakterizovať bývanie v Bielom dome. Ťažko povedať, či toho má Barack Obama dosť   alebo by najradšej ostal. Podstatné je, že jeho cesta vedie inam a podľa mnohých zdrojov ide s rodinou do menšej vily v pokojnom prostredí, mimo od politického diania.

Zdroj: www.marketwatch.com

 

Dom za 5,3 miliónov dolárov

 

Dom, alebo podľa niektorých skôr vila, do ktorého sa Obamova rodina sťahuje, sídli v tichej chicagskej lokalite. Ide o stavbu, ktorú odborníci z realitného trhu vyčíslili na 5,3 mil. USD. Čaro objektu spočíva v jeho elegancii, ktorú dopĺňa priestrannosť a hlavne poloha ponúkajúca dostatok súkromia. To bude rodina bývalého prezidenta určite potrebovať, nakoľko funkcia prezidenta dá zabrať aj tým najsilnejším povahám.

Zdroj: www.marketwatch.com

 

Obamovci budú žiť v prenájme

 

Zaujímavosťou spojenou so sťahovaním Obamovej rodiny je plán žiť v prenájme. Nedostatok peňazí asi nie je príčinou, pre ktorú sa Obama rozhodol dom prenajať a nie rovno odkúpiť do svojho vlastníctva. Dôvodov môže byť viacero a jedným je údajne vyčkávanie na ukončenie dcérinho štúdia, po ktorom by sa manželia chceli opäť presťahovať, možno už do vlastného.

Zdroj: www.sanjosenewsinfo.com

 

Niekoľko zaujímavostí o dome :

 

-          pozemok sa rozkladá na ploche 760m2, na ktorých vyrástla takáto skromná vila

-          v interiéri nájdeme celkovo 9 spální, ktoré sú dispozične rozložené na poschodí

-          tehlová fasáda pôsobí útulným dojmom a vytvára dojem tradičnej západnej stavby

-          jedáleň prepojili s obývačkou napriek tomu, že v 20.rokoch to nebolo vôbec bežné

Zdroj: www.marketwatch.com

 

Luxus, no s láskou k tradíciám  

 

Už pri pohľade zvonku si všimneme typický charakter nehnuteľnosti. Dizajnéri si dali záležať na jeho luxusnom prevedení, no nezabudli prejaviť svoj pozitívny vzťah ku klasike a bežným anglo-americkým tradíciám. Inak to ani dopadnúť nemohlo, pretože dom postavili ešte v roku 1928, keď sa v americkej architektúre preferoval tradičný štýl s viktoriánskymi prvkami a do interiérov sa komponoval masívny nábytok zladený so svetlými stenami a textíliami.

Zdroj: www.marketwatch.com

 

Život Baracka Obamu sa presúva do ďalšej etapy, ktorá sa bude opäť odohrávať v Chicagu. K jej začiatkom bude aspoň na nejaký čas patriť aj toto tradičné sídlo, ktoré bude domovom bývalej prezidentskej rodiny. Dom vyzerá na fotkách skvele, takže pravdepodobne poskytne rodine Obamovcov všetko, po čom túžili. Najmä priestor, pohodlie a nepochybne aj vytúžené súkromie, ktorého za osem rokov veľa nemali.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : sanjosenewsinfo.com, marketwatch.com