Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

O titul najdrahšie mesto na svete sa podelili 2 lokality

Napísal Róbert Bosák, 09.01.2024

Analytici z Economist Intelligence Unit nedávno zverejnili nový rebríček najdrahších miest na svete. V porovnaní s predchádzajúcimi výsledkami v ňom prišlo k viacerým zmenám. Najvýraznejšou je deľba vedúcej priečky medzi 2 lokality.


Spoločnosť Economist Intelligence Unit zverejňuje rebríčky najdrahších miest pre život už 11 rokov. Aj v rámci 11. ročníka sa zamerala na porovnanie cien vyše 200 tovarov a služieb vo viac ako stovke miest. Na základe hodnotených kritérií udelila 173 mestám zaradeným do rebríčka bodové hodnotenie, podľa ktorého zostavila konečné poradie.


9. titul pre Singapur


V 11. ročníku získal najvyšší počet bodov opäť Singapur. Víťazstvo mestského štátu z Ázie nie je žiadnym prekvapením. Minuloročné prvenstvo mu prinieslo celkovo už 9. titul. Na čelo rebríčka ho opakovane dostáva rast cien nákladov na bývanie. Jedno z popredných finančných centier v Ázii je najdrahším mestom pre život aj kvôli drahým službám.

Singapur, Zdroj: pixabay.com


Zlato aj pre Zürich


Singapur nie je na rozdiel od predošlých ročníkov na čele rebríčka sám. Na delenom 1. mieste mu robí spoločnosť Zürich. Švajčiarske mesto bolo v predchádzajúcom roku až na 6. priečke. Vzostup o 5 pozícií z neho spomedzi miest v najlepšej desiatke urobil skokana roka. Hlavným dôvodom je posilňovanie švajčiarskeho franku a rýchly nárast nákladov na kultúru, cestovanie a rekreáciu.

Zürich, Zdroj: pixabay.com


Delená aj 3. priečka


Zo švajčiarskych miest v rebríčku nestúpal iba Zürich. Helvéti majú na medailových miestach ešte jedného zástupcu. Na 3. pozícii sa umiestnila Ženeva, v ktorej sa tiež žije drahšie najmä kvôli silnejúcej mene. Náklady tamojších obyvateľov na život však podľa čísel od Economist Intelligence Unit nie sú vyššie ako v New Yorku. Veľkomesto z východného pobrežia USA dosiahlo rovnaké skóre a so Ženevou sa podelilo o 3. miesto.

Ženeva, Zdroj: pixabay.com


10 najdrahších miest na svete:


1. Singapur
1. Zürich
3. Ženeva
3. New York
5. Hongkong
6. Los Angeles
7. Paríž
8. Kodaň
9. Tel Aviv
10. San Francisco


Text: Róbert Bosák
Zdroj: eiu.com
Zdroj foto: pixabay.com