Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

O odklad splátok v čase koronakrízy požiadalo vyše 160 000 klientov bánk

Napísal Róbert Bosák, 16.06.2020

Odklad splátok úverov zavedený v rámci opatrení proti dopadom koronakrízy sa stretol s obrovským záujmom hneď po jeho schválení. Klientov bánk, ktorí chcú využiť takúto možnosť, však pribúda aj po postupnom odznievaní pandémie.

 

Najväčšiu vlnu žiadostí o odklad splátok banky zaznamenali v prvých dňoch po zavedení Lex korona zákona, súčasťou ktorého bola aj klauzula o odklade splátok úverov. Podľa Slovenskej bankovej asociácie (SBA) však dopyt po odkladoch stále neutícha. Celkový počet žiadostí tak prekročil už 160 000, čo zrejme ešte stále nie je konečný výsledok.

Zdroj: sospotrebitelov.sk 


SBA eviduje od začiatku koronakrízy 162 238 žiadostí

 

Prvé žiadosti o odklad sa začali podávať už po vypuknutí pandémie. Ich počet sa však rýchlo zvyšoval až po zavedení spomínaného zákona, odkedy je odklad splátok po dobu 9 mesiacov možný bez poplatkov banke. Od nadobudnutia platnosti zákona do minulého týždňa tak podľa údajov SBA spravilo 143 957 klientov. Spolu s klientmi, ktorí tak urobili hneď po vypuknutí koronakrízy ešte pred prijatím zákona, sa celkový počet žiadostí vyšplhal na 162 238.

 

80 % žiadostí bolo podaných tzv. retailovými klientmi

 

Podobne ako v prvých dňoch po zavedení mimoriadneho zákona, aj v posledných týždňoch zvyšujú celkový počet žiadostí najmä retailoví klienti. Jedná sa o skupinu tvorenú fyzickými osobami a malými aj strednými podnikmi. Práve tým má mimoriadny odklad splátok pomôcť pri prípadných problémoch so splácaním úverov v dôsledku výpadku príjmov najviac. Podľa údajov SBA ich žiadosti tvoria až 80 % podiel zo všetkých žiadostí doručených bankám.  

 

Žiadostí zo strany firiem je od začiatku krízy vyše 9000

 

O zvyšnú pätinu žiadostí sa postarali bankoví klienti z veľkých firiem. Aj v ich prípade bola väčšina podaná po schválení Lex korona. SBA eviduje od nadobudnutia účinnosti po minulý týždeň 7298 žiadostí. Ich celkový počet od marcového vypuknutia koronakrízy je ale 9031. V oboch prípadoch, či už zo strany retailových alebo firemných klientov, môže tento počet naďalej rásť.

 

SBA upozorňuje, že zverejnené čísla nemusia byť celkom presné. Krátko po schválení zákona o odklade splátok totiž banky prijali aj niekoľko zdvojených žiadostí.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: sospotrebitelov.sk