Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nový výrobný areál v Palárikove zamestná vyše 800 ľudí

Napísal Róbert Bosák, 28.07.2023

Priemyselný park v Palárikove rozšíri nový výrobný areál. Výstavba nového závodu prinesie vyše 800 pracovných miest. Spustenie výroby je predbežne naplánované na prvú polovicu roka 2026.

 

Nový výrobný areál v priemyselnom parku v Palárikove plánuje postaviť Vaillant Group Industrial Palárikovo. Výsledkom realizácie projektu bude závod na výrobu komponentov využívaných pri montáži tepelných čerpadiel pracujúcich na báze vzduch-voda. Okrem týchto komponentov sa budú v Palárikove vyrábať aj náhradné diely pre výrobky, ktoré Vaillant Group vyrába v závode v Trenčianskych Stankovciach.

Priemyselný park Palárikovo, Zdroj: obecpalarikovo.sk

 

Výrobný areál budú tvoriť 3 časti

 

Komponenty pre tepelné čerpadlá a náhradné diely na výrobky zo závodu v Trenčianskych Stankovciach má v 3-zmennej prevádzke vyrábať 699 zamestnancov. Ďalších 151 ľudí získa pracovné miesto v administratíve. Spolu 850 pracovných pozícií bude vytvorených v areáli s celkovou rozlohou 142 095 m². Tvoriť ho budú 3 časti. Okrem výrobnej haly sa vybuduje administratívna centrála, ktorú doplní logistická hala.  

 

Začiatok výstavby v auguste 2024

 

Komplex s administratívnou centrálou a 2 halami slúžiacimi na výrobné a logistické účely sa má začať stavať v lete budúceho roka. Predpokladaný termín je august 2024. Ak sa výstavba stihne ukončiť podľa predbežných plánov, celý výrobný areál by mal byť hotový najneskôr do konca roka 2025. O niekoľko mesiacov po ukončení výstavby sa spustí výroba. Stať sa tak má v marci 2026. Náklady na výstavbu celého výrobného areálu, v ktorom vznikne viac ako 800 pracovných miest, sa vyšplhajú približne na 130 mil. €.

Priemyselný park Palárikovo, Zdroj: obecpalarikovo.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk

Zdroj foto: obecpalarikovo.sk