Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nový náučný chodník v Habovke

Napísal Róbert Bosák, 20.10.2023

Turisti prichádzajúci na Oravu alebo do Západných Tatier sa budú môcť prejsť novým náučným chodníkom. Pešia turistická trasa s edukačným charakterom pribudne v obci Habovka.

Ilustračné foto, Zdroj: freepik.com


Spojenie sakrálneho a prírodného dedičstva


V okolí Habovky je niekoľko vyhľadávaných turistických trás, ktoré odhaľujú návštevníkom krásy miestneho prírodného dedičstva. Túto funkciu bude plniť aj nový náučný chodník, ktorý má byť do konca novembra dokončený v intraviláne aj extraviláne obce. Cieľom jeho vzniku je spojenie sakrálneho a prírodného dedičstva oravskej dedinky. Návštevníci budú prechádzať okolo 7 zastávok so sakrálnymi objektmi zasadenými do atraktívneho prírodného prostredia.


Trasa náučného chodníka dlhá 4 kilometre


Trasa vedúca okolo 5 historických krížov, 1 kaplnky a 1 morového cintorína bude prechádzať úsekom dlhým 4 kilometre. Na 4-kilometrovej ceste s nižšou náročnosťou, ktorú budú môcť absolvovať aj menej zdatní turisti, sa postupne vysádzajú stromy a osádza mobiliár. Turistov budú sprevádzať smerovníky, informačné tabule a náučné prvky. Chýbať nebudú ani lavičky a koše, ktoré majú návštevníkom umožniť krátky oddych a prostredie udržiavať čisté.


Cezhraničná spolupráca s českým mestom


Nový náučný chodník vzniká v rámci projektu cezhraničnej spolupráce s moravským mestom Hustopeče. V rámci spoločnej iniciatívy realizovať cezhraničné projekty sa vyčlenili peniaze aj na vznik náručného chodníka v Habovke. Časť z týchto peňazí poslúžila aj na financovanie výsadby stromov. Celkové náklady na vznik nového náučného chodníka sa vyšplhali na viac ako 82 000 €. Projekt je aktuálne v štádiu realizácie. Dokončený má byť do konca jesene.


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: freepik.com