Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nový najvyšší bytový dom má stáť v Indii

Napísal Róbert Bosák, 06.07.2015

Nie je nič výnimočné, že bytové domy sa stavajú ako mrakodrapy siahajúce do neba. Tento trend začal priťahovať aj developerov pôsobiacich v indickom Bombaji, kde má vyrásť najvyšší bytový dom na svete. 

Zdroj: www.marquetteturner.com


India ako druhá najľudnatejšia krajina na svete zažíva už roky obrovskú migráciu miestneho obyvateľstva do najväčších miest. Jedným z nich je práve Bombaj, ktorý ponúka dosť veľké možnosti pre uplatnenie sa, na čo mnoho Indov reaguje príchodom do tohto veľkomesta. Tu hľadajú prácu alebo vzdelanie, no v prvom rade si musia nájsť bývanie. Dopyt po bytoch je preto vysoký a developeri chcú začať riešiť túto otázku výškovými obytnými domami. 

Zdroj: forum.skyscraperpage.com


Projekt World One

 

Riešenie bytovej otázky na indický spôsob má priniesť najvyšší bytový dom na svete, ktorým má byť práve budova pomenovaná World One. Jedná sa o unikátny architektonický projekt prinášajúci zaujímavé dizajnové spracovanie obohatené modernými ekologickými prvkami, čoho dôkazom má byť udelenie LEED Gold certifikátu ako ocenenia pre budovu s vysokým ekologickým a ekonomickým prínosom.

 Zdroj: www.indigo.je


Budova má mať výšku 442 metrov, čím sa zaradí pred aktuálneho lídra 432 Park Avenue z New Yorku, ktorý bude len o 16 metrov nižší. Objekt budú tvoriť 3 obytné veže spojené pôdorysom, pričom na vrchole budovy sa bude pýšiť vyhliadková veža. Bývanie v tomto monumente bude poskytovať luxusné 4 a 5-izbové apartmány, ktorým nebudú chýbať prvky spájajúce moderné a úsporné bývanie.

Zdroj: www.designbuzz.com


Dubaj prvý nebude

 

Dubaj môžeme považovať za stavebnú veľmoc súčasného storočia a táto pozícia sa mala potvrdiť aj výstavbou najvyššieho bytového domu na svete práve v Dubaji. Šlo o objekt Pentominium v časti Marina, ktorá mala siahať do výšky 516 metrov, no práce sa zastavili zhruba v štvrtine výstavby. Hlasy z dielne autorov projektu vravia, že realizácia sa ukončí v roku 2017, no tento cieľ sa stále viac javí ako nereálny.  


Rozostavná veža Pentominium : 

Zdroj: www.constructiononlineweek.com


Stavebný boom v Bombaji

 

World One nie je jediný projekt, ktorý má priniesť Indom mnoho nových bytov situovaných v niektorom z mrakodrapov. Developerských projektov tohto typu sa v meste plánuje viacero a napríklad po World One má v roku 2018 vyrásť Trump Power @ The Park, ktorý bude s výškou 244 metrov tiež patriť k najvyšším obytným domom v krajine. Týmto projektom to nekončí, pretože stavebný boom v meste je nevídaný. Na verejnosť už prenikli informácie, že len v štvrti Worli, kde má stáť aj World One, sa chystá výstavba viac ako 80 bytových domov presahujúcich výšku 100 metrov.

Zdroj: www.worldofarchi.com

 

Projektov výstavby výškových bytových domov v Bombaji je viac ako dosť, no s realizáciou môžu byť problémy, čo by v Indii nebola žiadna rarita. Viacero zahájených projektov sa buď odložilo alebo ukončenie prác výrazne meškalo a aj termín ukončenia výstavby World One sa už posunul na rok 2017. Uvidíme ako sa situácia vyvinie a či sa práce stihnú podľa súčasných plánov, no treba povedať, že India má blízko k tomu, aby v nej vyrástol najvyšší bytový dom na svete.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : groupbookings.in, marquetteturner.com, forum.skyscraperpage.com, indigo.je, designbuzz.com, constructiononlineweek.com, worldofarchi.com