Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nové rodinné domy v zariadení sociálnych služieb v Okoči

Napísal Róbert Bosák, 02.10.2023

Klienti zariadenia sociálnych služieb v Okoči môžu prijímať služby spojené so sociálnou starostlivosťou v komfortnejšom rodinnom prostredí. Domáce prostredie a vyššiu mieru pohodlia im poskytujú nové rodinné domy postavené pre potreby sociálneho zariadenia.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal pracovať na príprave projektu výstavby nových rodinných domov pre klientov zariadenia sociálnych služieb v Okoči v roku 2014. Po rokoch príprav, získavania pozemkov a vybavovania potrebných povolení začala výstavba sociálnych objektov. V priebehu tohtoročného leta boli všetky domy dokončené a postupne prebehlo ich preberanie.

Zdroj: trnava-vuc.sk


5 rodinných domov v 3 lokalitách


Výsledkom realizácie projektu je výstavba 5 domov pre klientov Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých v Okoči. Ako prvá bola dokončená trojica objektov, o niekoľko týždňov neskôr sa ukončila výstavba ďalších 2 domov. 3 domy sa postavili v Okoči, 1 vyrástol v časti Okoč-Opatovský Sokolec a 1 v obci Topoľníky. Všetky objekty sa navrhli a vybudovali ako bezbariérové a nízkoenergetické stavby.


Stavebné práce stáli vyše 3 mil. €


Výstavba 5 nových objektov si vyžiadala celkové náklady vo výške viac ako 3 mil. €. TTSK stáli stavebné práce vyše 3,2 mil. €. Pri financovaní projektu mu pomohli peňažné prostriedky získané zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Kraj získal európske peniaze na tento účel v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: trnava-vuc.sk, TASR – teraz.sk
Zdroj foto: trnava-vuc.sk