Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nová centrála spoločnosti JPMorgan Chase na Manhattane

Napísal Róbert Bosák, 29.03.2024

Jedna z najväčších finančných inštitúcií na svete bude sídliť v novej centrále. Nové sídlo JPMorgan Chase sa v súčasnosti buduje na pôvodnej manhattanskej adrese. Newyorský mrakodrap už dosiahol svoj najvyšší bod.

270 Park Avenue, Zdroj: fosterandpartners.com


Ďalší supervysoký mrakodrap v New Yorku


Stavební pracovníci umiestnili najvyššie položený oceľový nosník na rozostavanej veži 270 Park Avenue v novembri minulého roka. Objekt po tomto kroku dosiahol maximálnu výšku 423 metrov. Výšková stavba budovaná na mieste zbúranej veže Union Carbide Building sa po dosiahnutí vrcholu stala ďalším supervysokým mrakodrapom v New Yorku. Predošlé sídlo JPMorgan Chase prerástla o vyše 200 metrov a v zozname najvyšších kancelárskych budov na Manhattane sa zaradila na 2. priečku.

270 Park Avenue, Zdroj: fosterandpartners.com


Kancelárie pre 14 000-15 000 zamestnancov


60-poschodová administratívna budova má disponovať celkovou kancelárskou plochou viac ako 230 000 m2. Tá postačí na zriadenie komfortných pracovných priestorov pre 14 000 ľudí. Kancelárie sú navrhnuté tak, aby ich bolo možné rýchlo a bez rozsiahlych stavebných zásahov upraviť podľa budúcich požiadaviek. Kancelárska kapacita sa bude môcť rozšíriť, aby poňala 15 000 ľudí. Jednotlivé pracovne ponúknu zhruba o 25 % viac plochy na 1 zamestnanca ako kancelárie v predchádzajúcej centrále Union Carbide Building.

270 Park Avenue, Zdroj: fosterandpartners.com


Viac ako 90 % materiálov je recyklovaných


Demolácia bývalej centrály neposlala Union Carbide Building na smetisko dejín úplne. Časť materiálov zo zbúranej stavby si našla uplatnenie pri výstavbe novej veže. Jej konštrukciu má tvoriť až 97 % recyklovaných materiálov. Ich využitie vyzdvihuje zelený charakter projektu, ktorý sa opiera o minimalizovanie emisií. Vďaka 100 % pokrytiu spotreby energie elektrinou z vodnej energie má byť objem emisií vyprodukovaných pri prevádzke budovy nulový.

270 Park Avenue, Zdroj: fosterandpartners.com



Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: fosterandpartners.com