Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nitriansky samosprávny kraj rozdá ďalšie dotácie na obnovu pamiatok

Napísal Róbert Bosák, 12.04.2022

Kultúrne a architektonické dedičstvo v nitrianskom regióne dostane ďalšiu finančnú injekciu. Peniaze poskytnuté prostredníctvom dotácií od Nitrianskeho samosprávneho kraja majú pomôcť s financovaním obnovy vybraných pamiatok.

 

Finančná podpora rekonštrukcie pamiatok v nitrianskom regióne prostredníctvom „krajských dotácií“ nie je žiadnou novinkou. Nitriansky samosprávny kraj (NSK) poskytuje peniaze na tento účel každý rok. Tisícky eur na náklady spojené s obnovou viacerých pamiatok na území kraja poputujú do samospráv aj v priebehu tohto roka.

 

NSK prerozdelí na obnovu pamiatok 110 000 €

 

Celková výška schválených dotácií, ktoré NSK v najbližšom období na tento účel prerozdelí, dosahuje 110 000 €. Finančné prostriedky budú poskytnuté 35 žiadateľom, ktorí vypracovali kvalitné projekty zamerané na obnovu, resp. revitalizáciu pamiatok. Do zoznamu dotovaných pamiatok sa dostali svetské aj sakrálne stavby. Nechýba medzi nimi Nitrianska kalvária, hrad Hrušov či Františkánsky kláštor v Nitre. Obnova čaká aj vybrané kostoly, kúrie a kaštiele.

Zdroj: wikipedia.org – Tibor Kádek (Kandy Talbot)

 

Na financovaní sa musia podieľať aj žiadatelia

 

Každý zo žiadateľov bude môcť využiť schválenú dotáciu od NSK len pod podmienkou, že sa bude podieľať na financovaní obnovy. Vedenie kraja podmieňuje získanie tohto druhu dotácie súhlasom predkladateľa projektu s financovaním minimálne 25 % podielu z celkovej čiastky, ktorú si obnova pamiatky vyžiada. Obce, mestá či iní predkladatelia projektov, ktorí požiadali NSK o poskytnutie dotácie, tak musia uhradiť aspoň štvrtinu nákladov z vlastných zdrojov.

Zdroj: visitnitra.eu

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: wikipedia.org – Tibor Kádek (Kandy Talbot), visitnitra.eu