Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Niekoľko tipov pre výber najkrajšieho koberca. Ale toho kamenného.

Napísal Róbert Bosák, 05.05.2016

Na Slovensku sú stále tisícky domácností, v ktorých nájdeme pekné koberce. Tentoraz však nehovoríme o textilných doplnkoch do interiérov, ale o tých kamenných, ktoré sú estetickou a praktickou súčasťou záhrad.

 

V dnešnej dobe sa prikladá rovnaký dôraz na krásu v exteriéroch ako vo vnútri domov. Práve to vedie mnohých majiteľov k hľadaniu riešení ako oživiť svoj pozemok okolo domu nejakým vkusným doplnkom. Na tento účel sa celkom dobre hodia špeciálne kamenné koberce, ktoré sa stávajú čoraz viac populárnou súčasťou exteriérov. Keďže takýchto kobercov je aktuálne na trhu viac ako dosť a mnohé z nich sa vyznačujú svojou jedinečnosťou, pre lepší výber toho správneho sme sa vám rozhodli priniesť pár užitočných tipov. 

 

Vyberajte podľa polohy koberca

 

Skôr než sa pustíte do kúpy, konkrétny typ koberca si vyberte podľa polohy jeho umiestnenia. V praxi to znamená, že konkrétna voľba by mala závisieť od toho, či ide o koberec na rovné plochy alebo nejaký iný terén, napríklad schody. Odporúčame zohľadniť aj presnú polohu, pretože k bazénu pasujú iné koberce ako do kvetinovej záhradky alebo k prístupu do domu.

Zdroj: www.twin-service.eu

 

Nech ladí s okolitým prostredím

 

Hlavný význam kamenných kobercov na našich dvoroch a záhradách spočíva v kombinácií praktickej a estetickej funkcie, vďaka čomu môžu slúžiť ako ideálny pomocník pre exteriéry. S tým súvisí aj požiadavka na samotný dizajn, na základe čoho si treba zvoliť príťažlivú farbu aj vzor podlahoviny. Výsledkom by totiž malo byť zladenie koberca s celým prostredím a tým pádom zabezpečenie príjemnej atmosféry vyplývajúcej z harmonického vzhľadu exteriéru.

Zdroj: www.floormax.cz

 

Účel splní hlavne kvalitný materiál

 

Podobne ako pri iných doplnkoch do exteriéru, aj v prípade takýchto kobercov zohráva jednu z hlavných úloh materiál. Práve jeho voľba sa postará o schopnosť splniť najvyššie nároky na praktickú stránku, vďaka ktorej bude koberec efektívnym domácim pomocníkom. Tie najkvalitnejšie povrchy sa vyrábajú spracovaním prírodného kameniva. Cenovo dostupnejšie, no s úrovňou kvality rovnako dobré sú aj povrchy z kameňa miešaného s epoxidovou živicou.

Zdroj: www.kamenne-koberce.eu

 

Dôležitým faktorom je zrnitosť

 

S voľbou správneho materiálu sa spája aj samotná zrnitosť, ktorá má takisto dosť veľký vplyv na celkovú kvalitu. Koberce s menšími „zrnkami“ vytvárajú krajší estetický dojem, no častým problémom je ich slabšia odolnosť voči rôznym mechanickým poškodeniam. Lepšiu odolnosť voči týmto vplyvom majú hrubšie povrchy, ktoré sú navyše vhodné aj na zložitejšie svahovité terény. Najlepšou voľbou však bude zlatá stredná cesta, ktorou sa dostanete k flexibilite.

Zdroj: www.sipe.sk

 

Kamenné koberce prichádzajú aj do interiérov

 

Každý z vyššie uvedených tipov môžete využiť aj pri výbere koberca do interiérov. Aj keď tieto špeciálne povrchy sú známe ako doplnky záhrad alebo dvorov, dizajnéri prišli s novými produktmi vhodnými pre vnútorné miestnosti. Aj v nich dokážu koberce zažiariť, pokiaľ sú samozrejme vyberané podľa individuálneho vkusu a v súlade so zariadením domácnosti. 

Zdroj: www.mmzplus.sk

 

Inšpirácie pre výber vkusných a kvalitných kamenných kobercov nie je nikdy dosť, no zopár našich tipov by vám malo pri kúpe toho správneho výrazne napomôcť. Vyberať si je skutočne z čoho, takže aj tí najnáročnejší zákazníci si prídu na svoje. Veríme, že naše tipy vám dokážu pomôcť a pri kúpe vhodného kamenného koberca sa rozhodnete správne.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : twin-service.eu, floormax.cz, kamenne-koberce.eu, sipe.sk, mmzplus.sk