Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

New York strieda na pozícií mesta s najdrahším bývaním Londýn

Napísal Róbert Bosák, 08.08.2016

Ošiaľ okolo nedávneho referenda o Brexite sa už pomaly utíšil, no jeho dopad na Veľkú Britániu si naďalej pýta svoju daň. Potvrdzuje to aj dianie na realitnom trhu, s ktorým takisto súvisí strata londýnskeho prvenstva v rebríčku miest s najdrahším bývaním.

 

Britskej metropole patrí viacero prvenstiev, vďaka ktorým je jedným z celosvetových centier realitného biznisu. Po júnovom zverejnení výsledkov referenda o Brexite a ohlásení odchodu krajiny z EÚ však o niektoré prvenstvá prišla. K takým patrí aj prepad v rebríčku svetových metropol s najvyššími cenami nehnuteľností, v ktorom Londýn stratil vyše 2-ročnú vrcholovú pozíciu.

 

Londýn len s bronzovým umiestnením

 

S informáciami o zmene v postavení najdrahších miest radených podľa cien prišla spoločnosť Savills. Tá zverejnila aktuálny rebríček najdrahších metropol na bývanie, v ktorom sa udialo pár zmien. Tou najväčšou je vystriedanie vedúceho Londýna mestom New York, ktorý sa po dlhšom čase vrátil na vrchol. Podľa hodnotených kritérií, ktorým sú náklady zamestnanca na prenajatý byt a kanceláriu, sa Londýn prepadol o 11%, čo ho zaradilo až na tretie miesto.

Zdroj: www.niesomdoma.eu

 

Za vinníka označujú Brexit

 

V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi je výsledok Londýna citeľne horší a celkové náklady obyvateľa na bývanie a kanceláriu za rok dosiahli len 100 141 USD. Vzhľadom na posledné udalosti je hlavný dôvod londýnskeho prepadu jasný a je ním práve Brexit. Ten oslabil libru, zhoršil situáciu na finančných trhoch a okamžite začal znižovať ceny realít, čo sa okamžite podpísalo aj na vývoji v rebríčku najdrahších metropol.

Zdroj: www.easylondon.sk

 

Novým lídrom je New York

 

Keďže náklady obyvateľov na bývanie rastú vo viacerých svetových metropolách, kandidátov na prvenstvo bolo hneď niekoľko. Titul sa však podarilo získať New Yorku, ktorý už tradične obsadzuje pozície v prvej trojke. Podobne je tomu aj v najnovšom hodnotení, v ktorom vďaka vyčísleným nákladom 114 010 USD vyhral nad ostatnými. Okrem Londýna sa medzi trojicu najlepších dostal aj Hongkong s hodnotou celkových ročných nákladov 100 984USD. 

Zdroj: www.iicnewyork.esteri.it

 

Otrasy britského realitného trhu spôsobené Brexitom na seba nenechali dlho čakať. Pocítil ich aj Londýn, ktorý pod vplyvom týchto udalostí prišiel o štatút metropoly s najdrahším cenami nehnuteľností na bývanie. Na prvé miesto sa tak dostal New York, v ktorom budú obyvatelia míňať za bývanie a kancelárie nejaký čas najviac.  

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : byvanie.pravda.sk, reality.etrend.sk

Foto :  sharet.blog.cz, niesomdoma.eu, easylondon.sk, iicnewyork.esteri.it