Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Netradičné nápady architektov pokračujú – bývať sa dá aj vo vodárenskej veži

Napísal Róbert Bosák, 02.02.2017

Preteky architektov o to, kto navrhne útulné bývanie v čo najnetradičnejšom priestore pokračujú. Kandidátmi na ktorýkoľvek z cenných kovov by pokojne mohli byť aj autori príbytkov zariadených v prerobených vodárenských vežiach.

 

O živote vo vodárenských vežiach sme si písali už dávnejšie, no vzhľadom na rastúci záujem o túto formu bývania máme ďalšie nové inšpirácie. Dnes nás čaká pohľad na tri neobvyklé byty, ktoré zrealizovali práve v takýchto stavbách. Každý z nich stojí za pozornosť a ktovie, po prečítaní tohto článku možno začnete o niečom podobnom snívať tiež.

 

Premena starej veže neďaleko Berlína  

 

Jeden z najkrajších príbytkov zariadených vo vodárenskej veži nájdeme v nemeckej lokalite Joachimsthal. Ide o historickú kultúrnu pamiatku postavenú v polovici 20.storočia, ktorá sa na podnet britskej dizajnérskej dvojice zmenila na útulný byt. Prestavba veže v blízkosti miestnej prírodnej rezervácie začala po kúpe pozemku, na ktorom objekt stojí. S tým prišiel 99-ročný prenájom veže, ktorú si manželia prerobili na moderné bývanie s úžitkovou plochou 140m2.

Zdroj: idnes.cz

 

Luxusné sídlo v opustenej belgickej veži

 

Ďalší fascinujúci bytík, ku ktorého zriadeniu ideálne poslúžila stará vodárenská veža, vznikol v belgickom mestečku Steenokkerzeel. 30-metrová veža postavená na prelome 30. a 40.rokov minulého storočia sa stala domovinou istého podnikateľa rozhodnutého prežiť zvyšok života v takejto netradičnej domácnosti.  Jeho sen sa začal plniť v roku 2007, kedy vežu prebudovali na luxusné sídlo prinášajúce maximálny komfort a bývanie v modernom duchu.

Zdroj: refresher.sk

 

Českú Mazanku zmenili na rezidenciu

 

Praha si nie náhodou získala prívlastok „stovežatá,“ čo vyplýva z obrovského množstva veží. K nim patria aj tie vodárenské, konkrétne stará známa Mazanka v časti Liběň. Jej história je plná zvratov, no nedávno sa jej zložitá situácia konečne vyriešila. Alarmujúci stav veže vzal do rúk súkromný investor, ktorý ju zmenil na luxusnú rezidenciu s výťahom a podzemným parkoviskom prinášajúcim komfortné ubytovanie v atraktívnej časti českej metropoly.

Zdroj: nova.cz

 

Nevyužívaných a postupne chátrajúcich vodárenských veží je vo svete prebytok. Niekoľko ich nájdeme aj u nás a v susednom Česku, takže kto by veľmi zatúžil po bývaní v takomto špeciálnom sídle, môže sa obrátiť na kompetentných a vyskúšať si rekonštrukciu smerujúcu k premene starej veže na nový komfortný byt so všetkým, čo k tomu patrí.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : prahouturistickou.cz, bydleni.idnes.cz, refresher.sk, tn.nova.cz