Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nepodceňujte čistotu ovzdušia v domácnosti

Napísal Róbert Bosák, 27.10.2014

V interiéroch trávime zhruba 60-70% celkového času, samozrejme tento podiel sa mení v závislosti od aktuálneho ročného obdobia. Vplyv priestorov na nás je dosť vysoký, takže by sme nemali podceňovať žiadny z faktorov ovplyvňujúcich náš psychický aj fyzický stav.


Počet našich denných nádychov sa ráta v tisíckach a v každom jednom z nich vdýchneme do pľúc rôzne čiastočky, medzi ktorými sa môžu nachádzať aj tie nepriaznivé pre zdravie. Čistý vzduch v miestnostiach, v ktorých trávime čas je viac ako dôležitý, no nie vždy sa nám ho podarí udržiavať v potrebnom množstve. Kvalitu ovzdušia v domácnosti však netreba podceňovať a je dobré spraviť niektoré z opatrení, ktoré ju dokážu podporiť.


Reálna možnosť zlepšovať ovzdušie

 

Do interiérov sa dostáva mnoho škodlivín pochádzajúcich zo stavebných materiálov, izolácií aj rôznych moderných zariadení. Ovzdušie sa tak postupne začína kontaminovať a neviditeľnou formou na nás aj vplývať. Ideálnou cestou ako mať v domácnosti dostatok čerstvého kyslíku je intenzívne vetranie, no niekedy na neho zabúdame alebo ho kvôli prichádzajúcej zime a unikaniu tepla z priestoru nepraktizujeme v pravidelných intervaloch. Vzhľadom na ochranu zdravia by sme zabúdať nemali, no ak sa to už deje, zídu sa aspoň pomôcky na lepšiu filtráciu vzduchu v miestnostiach. Môžeme využiť niektoré zo špeciálnych zariadení a materiálov, ktorých úlohou je práve čistenie ovzdušia a eliminácia škodlivých čiastočiek prúdiacich vzduchom.

Zdroj: www.mojanitra.sk 


Čističky vzduchu

 

O čističkách vzduchu hovoria ich výrobcovia ako o najefektívnejšom nástroji filtrácie ovzdušia v interiéroch. Ich úlohou je prefiltrovať vzduch, absorbovať pachy a rozložiť čiastočky dymu, toxínov, potu a baktérií. Sú určené presne na tento účel, takže sa jeho napĺňaniu môžu venovať na 100%. Kvalitnú čističku si však treba dôkladne vyberať, pretože podstatné je rozptýlenie iónov po miestnosti, aby sa prečistil aj stojatý vzduch za nábytkom a rohoch, nielen ten prúdiaci. Práve zariadenia s touto funkciou sú omnoho lepšou investíciou a pokiaľ ešte pracujú aj ako zvlhčovače, tak to platí dvojnásobne.

Zdroj: www.mojanitra.sk  


Klimatizácie

 

Pôvodne vznikli klimatizácie na ochladzovanie vzduchu a vyrovnávanie teploty v miestnosti, no tie najmodernejšie zariadenia prinášajú väčšiu flexibilitu. Vďaka zabudovaným ionizérom sa starajú aj o čistenie vzduchu a filtračný mechanizmus sa stal ich samozrejmou súčasťou. Na trhu je veľké množstvo rôznych zariadení, ktoré sa líšia v spôsoboch filtrácie, no účel čistenia vzduchu ich spája. Porovnávať klimatizáciu s čističkou vzduchu a povedať, ktoré zo zariadení je lepšie nie je veľmi správne, nakoľko to záleží od konkrétnych modelov, výkonu, mechanizmu práce a ďalších technických parametrov. Akurát, že kombinované klimatizácie sú viacúčelovým zariadením s komplexnejším využitím. To si ale vyžaduje viac peňazí na kúpu.

Zdroj: www.klimatizacia.eu  


„Zdravé“ sadrokartónové dosky

Zdroj: www.klimatizacia.eu 


Tieto unikátne sadrokartónové dosky označované ako „zdravé dosky“ prišli na trh so silnou reklamnou stratégiou. Produkt s názvom Activ´Air od spoločnosti Rigips je doteraz predstavovaný ako eliminátor škodlivých čiastočiek v ovzduší. Podľa výrobcov je jeho hlavnou devízou schopnosť zneškodniť prítomnosť formaldehydu v interiéroch, ktorý sa stáva súčasťou príbytkov. Tieto dosky sú ľahké sadrokartónové diely, ktoré sa dajú jednoducho namontovať do ktorejkoľvek miestnosti s vierou, že nielenže začnú rozkladať formaldehyd, ale eliminujú aj zárodky plesní. V podstate majú podobnú funkciu ako čističky, len spôsob jej vykonávania je založený na inej báze. Nešíria ióny, ale neutralizujú voľné prchavé látky bez spätného vylučovania do priestoru.

Zdroj: www.rigips.cz

 

Variantov čistenia ovzdušia pomocou zariadení a materiálov je na trhu viacero a ich správna kombinácia so správnym umiestnením Vám pomôže s celým filtračným procesom. Využívanie týchto pomôcok podporujúcich správnu filtráciu vzduchu vo vnútorných priestoroch je obrovským plusom, no aj napriek ich prítomnosti v priestore nezabúdajte na pravidelné vetranie, pretože práve čerstvý kyslík zvonku je ten najlepší (pokiaľ je čerstvý). A samozrejme odporúčame si aj dopriať dostatok pohybu v prírode.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : mojanitra.sk, klimatizacia.eu, rigips.cz