Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nemecké realitné kancelárie budú čeliť zmenám v ich obchodnom modeli

Napísal admin, 23.01.2015

Realitní makléri v Nemecku čelia významnej zmene v spôsobe vyplácania pri prenájmoch.Až doteraz bola maklérovi vyplácaná provízia stranou, ktorá si prenajala nehnuteľnosť.
Ak vstúpi v priebehu niekoľkých mesiacov (zrejme v apríli) nový zákon do platnosti, realitný maklér bude platený stranou, ktorá ho najala - väčšinou prenajímateľom alebo vlastníkom nehnuteľnosti.
Nemecká vláda dúfa, že touto zmenou zmluvného práva lepšie nastaví trh s prenájmami.

Nedávno vykonaný prieskum spoločnosťou Immobilienscout24 medzi 3500 realitnými maklérmi v Nemecku v 8 najväčších nemeckých mestách, zistil, že väčšina (52 %) bola proti tejto zmene. Nie je jasné prečo.
Dá sa predpokladať, že realitní makléri majú strach, že budú v slabšom postavení pri vyjednávaní ohľadom provízií s majiteľmi nehnuteľností, skôr ako s jednotlivcami (nájomníci).
Alebo veľkí prenajímatelia by sa mohli rozhodnúť, že už si nebudú najímať realitných maklérov, a že to radšej zariadia sami.
Tak či onak, zmena v legislatíve by nemala mať dopad na zárobok realitných kancelárií.
Zásada, že človek ktorý najíma makléra, aby našiel nájomníka, ho tiež vypláca, bude platná len pri prenájmoch - nie pri predajoch.
Pri predaji nehnuteľnosti majú obe strany, kupujúci aj predávajúci, voľné ruky, aby sa dohodli kto zaplatí makléra. V tomto smere sa teda pre nemeckých realitných maklérov nič nemení.

(Zdroj aim.group.com)

Zdroj: aim.group.com