Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nemci realizujú projekt najväčšej pasívnej bytovky na svete

Napísal Róbert Bosák, 18.10.2016

Energeticky úsporné budovy sú budúcnosťou stavebníctva, ktorá zvýši kvalitu bývania po celom svete. Mestá, ktoré sa zamerali na rozvoj trvalo udržateľnej architektúry, však nemusia čakať. Ich snaha o zdravšie a úspornejšie bývanie prináša výsledky už dnes.

 

Už dávno to nie sú len škandinávske metropoly, prímorské mestečká Beneluxu či Viedeň, kde sa začali vo veľkom budovať úsporné budovy. Jedným z motorov trvalo udržateľnej výstavby v Európe je Nemecko, ktoré v tejto oblasti napreduje míľovými krokmi. Potvrdiť to má nový projekt z mestečka Heidelberg, v ktorom prebieha realizácia najväčšieho bytového komplexu v pasívnom energetickom štandarde na svete.

Zdroj: www.freyarchitekten.com

 

Úsporné bývanie v nadčasovom komplexe

 

Projekt, aký nemá konkurenciu nikde na svete. Aj takto označili nemecké média realizovaný bytový komplex s názvom Heidelberg Village. Ide o špeciálny rezidenčný komplex dvoch 5 až 9-poschodových blokov, ktoré budujú v pasívnom energetickom štandarde. To však nie je všetko a výstavba nevzbudzuje pozornosť len kvôli úspore. Dôležité je, že výsledkom má byť najväčší pasívny obytný komplex tohto typu na svete.  

 

Fakty o pripravovanom projekte :

 

-          komplex vyrastie na pozemku s plochou vyše 6 000m2

-          v dvoch blokoch zrealizujú byty s dispozíciou 1 až 5 izieb

-          celkový počet nových pasívnych bytov je plánovaný na 162

-          súčasťou majú byť obchodné priestory s výmerou 3000m2

-          návrh objektu ráta s kompletným bezbariérovým prístupom

 

Ekologické prvky daného objektu :

 

-          sieť solárnych panelov, ktorá má zabezpečiť produkciu energie

-          moderné ventilačné a vetracie systémy s rekuperačnou funkciou

-          štýlové fasády s vertikálnou zeleňou a zelené vegetačné strechy

-          steny natreté špeciálnymi nátermi schopnými neutralizovať oxidy

 

Projekt je súčasťou novej modernej štvrte

 

S výstavbou projektu sa začalo už minulý rok, pričom výsledok prác má byť súčasťou novej modernej štvrte Bahnstadt Heidelberg (Železničné mesto). Tá sa začala budovať na základe snahy vybudovať energeticky nezávislú mestskú štvrť. Tomu prispôsobili aj charakter daných objektov, nakoľko všetky vybudujú v úspornom pasívnom štandarde, no práve Heidelberg Village má medzi nimi vyniknúť a stať sa akýmsi obytným lídrom v štvrti pre 5 000 ľudí.

Zdroj: www.inhabitat.com

 

Projekty zamerané na budovanie nových ekologických miest pribúdajú čoraz viac. Realizácia tejto nemeckej štvrte má tiež prispieť k snahe ekológov vzbudiť záujem o inovatívny spôsob života v mestách, ktoré budú ponúkať väčší dôraz na úsporu financií aj životného prostredia. Otázne ostáva, kedy sa nájdu projekty a prostriedky na výstavbu takýchto úsporných štvrtí aj u nás.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : freyarchitekten.com

Foto : freyarchitekten.com, inhabitat.com