Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

NBS chystá prieskumy sledujúce finančnú kondíciu zadlžených domácností

Napísal Róbert Bosák, 04.06.2020

Finančné zdravie domácností dostalo kvôli opatreniam proti pandémii značne zabrať. Otáznik visí najmä nad domácnosťami s úverom na krku. Práve v nich sa chystá NBS vykonávať prieskum monitorujúci ich finančnú kondíciu a schopnosť splácať záväzky. 

 

Za nápadom NBS spustiť sériu prieskumov, ktoré majú hodnotiť finančnú kondíciu domácností, je najmä vývoj na trhu s úvermi od vypuknutia koronakrízy. Do hry vstupuje hlavne obmedzenie možnosti monitorovať schopnosť domácností splácať úvery. V apríli schválený „výnimočný“ odklad splátok totiž sťažuje tvorbu štatistík hodnotiacich platobnú disciplínu klientov a s tým spojený podiel zlyhaných úverov.

Zdroj: www.centralbanking.com


Ciele prieskumov NBS:

 

- zistiť, ako veľmi koronakríza dopadla na zadlžené domácnosti

- zistiť, ako sú zadlžené domácnosti schopné splácať svoje úvery

- zistiť, aké majú domácnosti vyhliadky na splácanie po odklade

 

Kto bude respondentom

 

NBS bude v rámci priebehu prieskumu oslovovať vybrané slovenské domácnosti. Zameriavať sa bude na klientov bánk, ktorí aktuálne splácajú úver, resp. na tých, ktorým momentálne beží niekoľkomesačné obdobie odkladu splátok. 

 

Kedy prieskum prebehne

 

Pripravovaný prieskum nebude jednorazovou záležitosťou. NBS plánuje vykonať sériu hneď niekoľkých prieskumov, ktoré budú prebiehať v druhom polroku. Prvý by sa mal uskutočniť v júli a ďalšie budú následne prebiehať každý mesiac až do decembra.

 

NBS žiada respondentov o súčinnosť a spoluprácu pri realizácii jednotlivých prieskumov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.centralbanking.com