Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Návštevnosť v ubytovacích zariadeniach v auguste poskočila o 20 %

Napísal Róbert Bosák, 26.10.2020

Letné prázdniny nakoniec pre slovenský cestovný ruch nedopadli zle. Napriek tomu, že v porovnaní s minulým rokom bola návštevnosť tunajších ubytovacích zariadení nižšia, počty ubytovaných aj počty nocľahov dosiahli celkom slušné čísla.

Zdroj: www.booking.com 


Priaznivé čísla vyplývajú z nedávno zverejnených štatistík za august 2020. Podľa Štatistického úradu SR (ŠÚ SR) bol ôsmy mesiac ešte o niečo lepší ako júl. Návštevnosť sa zvýšila až o 20 %, vďaka čomu konečné augustové čísla dosiahli úroveň vyššiu ako v auguste 2018, kedy cestovný ruch neobmedzovala koronakríza.

Zdroj: www.booking.com 


Počet ubytovaných prekonal 684 000

 

Kým v auguste 2018 dosiahol počet ubytovaných 673 000, tento rok sa návštevnosť aj napriek koronakríze vyšplhala na viac ako 684 000. Uvedený výsledok v konečnom dôsledku činí až 20 % medzimesačné zvýšenie počtu ubytovaných. Tí ostávali v hoteloch, penziónoch a iných ubytovacích zariadeniach priemerne 3,1 noci, takže priemerná dĺžka pobytu sa v porovnaní s augustom 2019 nezmenila.

 

Cestovný ruch potiahli opäť domáci

 

Ťahúňom slovenského cestovného ruchu boli aj v auguste domáci návštevníci. Z celkového počtu ubytovaných si v priebehu ôsmeho mesiaca uchmatli až 75,3 % podiel. V ubytovacích zariadeniach tak v auguste prespalo viac ako 515 000 slovenských hostí. V piatich krajoch dokonca návštevnosť zo strany Slovákov predbehla minuloročné rekordné čísla. Týka sa to Trnavského, Žilinského, Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja.

 

Vzhľadom na tohtoročné okolnosti môže byť augustová návštevnosť ubytovacích zariadení v SR považovaná za úspech. Svedčí o tom aj vyššie uvedené prekonanie počtu ubytovaných za august 2018. K dramatickému poklesu neprišlo ani v medziročnom porovnaní, v ktorom bola návštevnosť nižšia o 13,6 %. Minuloročný august ale s počtom ubytovaných necelých 800 000 patril medzi najlepšie mesiace v histórii.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: www.booking.com