Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nápad z Japonska - život na železničnej stanici alebo oddelené bývanie?

Napísal Róbert Bosák, 11.11.2016

Ide o nadčasový spôsob oddeleného bývania alebo účelový pokus, ako si vytvoriť vlastnú oázu pokoja? Čo chcel autor netradičnej japonskej domácnosti rozdelenej na bežný dom a prerobený obytný vagón dosiahnuť svojim netypickým návrhom?

 

Prístavba domu môže prebiehať v rôznych podobách, čo platí aj v prípade netypického návrhu architekta Takanobu Kishimota. Autor nezvyčajného domu z mesta Kóbe na ostrove Honšú prišiel s nápadom rozšíriť bývanie v modernom dome o komfortné obytné priestory zariadené v starom vlakovom vagóne. A možno ani sám netušil, že tým inšpiruje mnohé partnerské páry k tomu, aby objavili modernú formu oddeleného bývania.

Zdroj: www.maxidesign.cz

 

Vagón zmenili na obytný priestor

 

Ak máte dosť malý dom, môžete zaimprovizovať a v rámci možností ho nejako zväčšiť. To sa podarilo aj spomínanému japonskému architektovi, ktorý na prístavbu rodinného domu využil starý vlakový vagón. Rozsiahla premena priniesla nečakaný výsledok a interiér vagóna sa tak  zmenil na modernú obývačku so všetkým, čo k tomu patrí. Vďaka renovácii sa výmera domu rozšírila o celých 75m2, čím vlastne vznikol úplne nový oddelený byt.

Zdroj: www.spoon-tamago.com

 

Bývanie ako na železničnej stanici

 

Zdá sa, že autor nezvyčajnej domácnosti chcel dotiahnuť svoj nápad do konca a pohral sa aj s návrhom exteriéru. Oba príbytky totiž zvonku vytvárajú dojem, že ide o vlakové nástupište, na ktorom je pristavený vlak. Obyčajné bývanie sa tak zmenilo na fascinujúcu novostavbu ponúkajúcu zážitok z niečoho unikátneho. A originalitu nápadu oceňujú aj ďalší obyvatelia mesta, ktorí chvália nielen netradičný dom, ale tiež snahu o zachovanie historického vagóna.

Zdroj: www.spoon-tamago.com

 

Možnosť oddeleného bývania počas partnerských kríz

 

Bez ohľadu na to, aké komfortné a priestranné je bývanie v tomto prerobenom vagóne, jeho výhody nekončia len kvalitatívnou a estetickou stránkou. Tento model príbytku sa dá využiť aj pri partnerských krízach ako oddelený spôsob bývania. Ktovie, možno aj autor mal nejaké problémy v manželstve a rozhodol sa vyriešiť krízu po svojom. Alebo len navrhol bývanie, ktoré ponúka dostatok súkromia a vlastného priestoru pre vlastné záujmy.

Zdroj: www.maxidesign.cz

 

Zariadiť si byt vo vlakovom vagóne sa nepodarí hocikomu, čo nespôsobujú len dosť vysoké finančné náklady, ale takisto nedostupnosť vagónov. Viete si predstaviť prísť za stavebnou alebo návrhárskou firmou a požadovať, aby vám zariadili bývanie vo vlaku? Určite nie, takže aj preto je japonský príbytok unikátom, ktorý sa len tak ľahko nevidí nikde na svete.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : maxidesign.cz, spoon-tamago.com