Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najvyššia hybridná drevostavba na svete dosiahne výšku takmer 190 m

Napísal Róbert Bosák, 30.01.2024

Drevostavby posúvajú latku stále o niečo vyššie. Výška projektov najvyšších drevených budov na svete začína atakovať hranicu 200 metrov. Nová hybridná veža v austrálskom Perthe dosiahne takmer 190 metrov.


Projekt rekordne vysokej drevostavby navrhol domáci austrálsky ateliér Fraser & Partners. V spolupráci s developermi predstavil návrh obytnej veže, ktorej výška dosiahne 189,1 m. Takúto výšku zatiaľ nedosiahla žiadna z postavených ani navrhnutých drevostavieb. C6 sa v prípade včasnej a úspešnej realizácie budovy v navrhnutej podobe zaradí na 1. miesto v rebríčku najvyšších hybridných drevostavieb na svete.

Zdroj: c6perth.com


Viac ako 40 % konštrukcie z dreva


Podobne ako iné projekty najvyšších drevených budov na svete, ani C6 nebude celá z dreva. 189,1-metrová obytná veža bola navrhnutá ako hybridná drevostavba, ktorej základom bude konštrukcia pozostávajúca z kombinácie materiálov. Systém drevených nosníkov a podláh, pri ktorých realizácii sa použije lepené drevo a krížovo vrstvené drevo, podporia betónové stĺpy a betónové jadro, ktoré spevní spodnú časť celej konštrukcie. Trio konštrukčných materiálov doplnia oceľové prvky. Drevené materiály pokryjú 42 % z celkovej plochy konštrukcií.

Zdroj: c6perth.com


Obytná budova s viac ako 230 bytmi


Cieľom realizácie projektu je výstavba rezidenčnej veže, ktorá rozšíri bytový fond v Perthe o desiatky bytov. Návrh projektu ráta so zriadením 237 bytov. Najmenšie byty sú navrhnuté ako 1-izbové, tie najväčšie majú disponovať 4 izbami. Obyvatelia budú žiť v nadštandardne zariadených priestoroch vybavených prírodnými materiálmi. Ich zakomponovanie do interiéru prispeje k vyššej energetickej efektivite. Kombinácia materiálov a zahrnutie zelených prvkov do vnútornej štruktúry stavby sa zároveň postará o zníženie uhlíkovej stopy na minimum.

Zdroj: c6perth.com


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: c6perth.com