Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najvyššia drevostavba v Severnej Amerike bude vysoká 90 metrov

Napísal Róbert Bosák, 26.08.2022

Drevostavby sú v Severnej Amerike stále viac populárne. S tým rastie aj výška nových budov budovaných z dreva. Tá najvyššia bude po ukončení realizácie dosahovať až 90 metrov.

 

31-poschodový rezidenčný objekt

 

Drevená budova vysoká 90 metrov má byť postavená v Toronte. Architekti z ateliéru Icon Architects ju navrhli ako výškový rezidenčný objekt, v ktorom bude zriadených takmer 500 bytov a apartmánov. Výmera celkovej rezidenčnej plochy 31-poschodovej drevostavby dosiahne viac ako 21 000 m². Okrem obytnej časti bude v najvyššej drevostavbe v Severnej Amerike zriadených aj niekoľko komerčných priestorov prístupných širšej verejnosti.

Zdroj: Icon Architects

 

Konštrukcia veže z CLT panelov

 

Najvyššia severoamerická drevostavba bola navrhnutá s dôrazom na komfort, bezpečnosť aj zdravú vnútornú mikroklímu. K jej vytvoreniu má prispieť aj konštrukcia objektu zhotovená z CLT panelov. Jedná sa o drevené panely lepené krížovým spôsobom, čo robí konštrukciu stabilnejšiu a odolnejšiu. Drevostavby využívajúce tieto panely sa môžu pochváliť aj veľmi dobrými akustickými a tepelnoizolačnými vlastnosťami.

Zdroj: Icon Architects

 

Kanada vystrieda vo vedení USA

 

90-metrová drevostavba sa po ukončení realizácie zaradí medzi najvyššie drevené budovy na svete. Na medailovú pozíciu v rebríčku najvyšších drevostavieb sveta to v prípade rýchlejšej výstavby plánovaných projektov s výškou nad 90 metrov stačiť nebude. V Severnej Amerike zatiaľ vyššia drevostavba nestojí a v súčasnosti nie je známy žiadny projekt, ktorý by drevený mrakodrap z Toronta prerástol. Kanada tak vystrieda vo vedení rebríčka USA a jej prvenstvo neohrozí ani 86,5-metrový projekt Ascent, ktorý sa stavia v Millwaukee.

Ascent, Zdroj: thorntontomasetti.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Icon Architects, thorntontomasetti.com