Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najvyššia budova v Paraguaji má 142 metrov

Napísal Róbert Bosák, 17.11.2023

Najvyššie budovy v latinskoamerických mestách sú o desiatky metrov nižšie ako výškoví lídri v iných regiónoch sveta. Nevyrovnala sa im ani najvyššia budova v Paraguaji, ktorá vyrástla na úroveň 142 metrov.

Icono Tower, Zdroj: Est arquitectura SRL


Štíhla budova ozdobená červenou


Projekt Icono Tower je neprehliadnuteľnou súčasťou centra paraguajského hlavného mesta Asunción. 142 metrov vysoká budova navrhnutá ako ikonická veža je ústrednou stavebnou dominantou mesta. Okrem samotnej výšky vzbudzuje pozornosť aj dizajnom, ktorý sa opiera o zvýraznenie fasády pomocou červených pruhov tiahnucich sa pozdĺž celého objektu. Veža prirodzene zapadla do prostredia vďaka štíhlemu tvaru, ktorý zvýšil jej atraktivitu a zvýraznil menej obvyklý konštrukčný profil stavby.

Icono Tower, Zdroj: Est arquitectura SRL


Výšková veža s obytnou funkciou


142-metrová výška, akou nedisponuje žiadna iná budova v hlavnom meste, urobila z Icono Tower orientačný bod, ktorý už z diaľky upozorňuje, kde je centrum paraguajskej metropoly a kde sa sústreďuje kultúrny a obchodný život. Dianie v centre mesta môžu obyvatelia bytov vo veži pozorovať priamo z obývačiek. Veľkosť a dispozícia bytových jednotiek sa odlišuje v závislosti od ich polohy. Horné poschodia obsadili viacmetrážne lofty, z ktorých sa dá vyjsť na priestrannú terasu. Priestor terasy prepojený so strešnými bytmi ponúka relax aj estetické oživenie. Zároveň rozširuje celkový obývateľný priestor.

Icono Tower, Zdroj: Est arquitectura SRL


Po rokoch strata vedúcej priečky


Čas 37-poschodovej obytnej veže na vedúcej priečke v rebríčku najvyšších budov v Paraguaji sa pomaly kráti. Ak sa realizácia projektu stihne včas, pred koncom roka 2024 sa na 1. pozíciu dostane Petra Tower. Veža s prevažne rezidenčnou funkciou posunie momentálneho lídra na 2. miesto po viac ako 10 rokoch. 44-poschodová stavba vyrastie do výšky 172 metrov a s 30-metrovým predstihom pred Icono Tower sa ako nová najvyššia budova v Paraguaji zaradí do širšieho zoznamu najvyšších budov v Južnej Amerike.

Icono Tower, Zdroj: Est arquitectura SRL


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: Est arquitectura SRL