Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najvyšší mrakodrap v juhovýchodnej Ázií chcú pokoriť

Napísal Róbert Bosák, 11.07.2015

Mrakodrapy pribúdajú po celom svete raketovým tempom a smelé plány na výstavbu nových veží sa pripravujú aj v juhovýchodnej Ázií. Tam sa po dlhšom čase chystajú postaviť jednu z najvyšších veží sveta a pokoriť tak doposiaľ najvyšší objekt v regióne.

Zdroj: www.asiancorrespondent.com


Niektoré krajiny juhovýchodnej Ázie dokázali v posledných rokoch zaznamenať významný rozvoj, čo sa odrazilo aj v oblasti architektúry a stavebníctva. Developeri sú už odvážnejší a s vierou v návrat investícií pripravujú smelé plány na výstavbu výškových budov. Medzi tie najzaujímavejšie patrí aj projekt Super Tower, ktorého koncept uzrel svetlo sveta už vlani.

Zdroj: www.asiancorrespondent.com


Bangkok by mal mať top mrakodrap

 

Veža pomenovaná Super Tower má stáť v centre thajskej metropoly. Síce nepôjde o prvú výškovú budovu v meste, no vzhľadom na plánovanú výšku 615 metrov to má byť najvyššia stavba v krajine a rovnako aj v celej juhovýchodnej Ázií. 125-poschodovej budove sa má zriadiť hotel s najvyšším štandardom a kancelárske priestory, ktoré doplní vyhliadková zóna umožňujúca pohľad na celý Bangkok.

Zdroj: commons.wikimedia.org


Pozícia v top 10

 

Ak sa prvotné stavebné plány naplnia podľa pôvodných predstáv, Super Tower sa zaradí medzi 10 najvyšších mrakodrapov sveta. Konkrétne by mala budova získať 9.pozíciu, no zatiaľ sa nedá presne určiť, či to tak aj bude. Do plánovaného ukončenia výstavby v roku 2019 ešte môže vyrásť mnoho vyšších veží, takže 9.pozícia v rebríčku je zatiaľ len predpokladom.

Zdroj: bangkok.coconuts.co


Petronas Twin Tower stratí prvenstvo

 

Doterajšie prvenstvo vo výške medzi mrakodrapmi v juhovýchodnej Ázií patrí dvojitému komplexu veží Petronas Twin Tower. „Dvojičky“ stoja v Kuala Lumpur a s výškou 452 metrov sú zatiaľ jediným super mrakodrapom v regióne. Práve prípravou nových projektov vrátane výstavby thajskej Super Tower sa toto poradie upraví a malajský monument už viac nebude najvyšším v tejto časti Ázie.

Zdroj: commons.wikimedia.org


Projekt Super Tower nie je jediný pripravovaný koncept na realizáciu výškových budov v Thajsku. Tých má byť omnoho viac, no v tejto krajine je problém s dokončením výstavby, čo sa udialo už pri niekoľkých projektoch. Do plánovaného ukončenia prác ostávajú ešte 4 roky, takže čas ukáže, či sa bude jedna z najvyšších veží sveta reálne pýšiť nad Bangkokom.


Text : Róbert Bosák

Foto : asiancorrespondent.com, commons.wikimedia.org, bangkok.coconuts.co