Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najviac spotrebiteľských úverov ide stále na financovanie bývania

Napísal Róbert Bosák, 06.09.2016

Najnovšie prieskumy zamerané na spotrebiteľské úvery a ich čerpanie neprinášajú žiadne prekvapenia. Tento typ úverov je naďalej využívaný hlavne na financovanie bývania, čo platí obzvlášť medzi mladými žiadateľmi.

 

Bývanie je najdôležitejšou materiálnou potrebou každého človeka, avšak nie vždy sú peniaze na jeho zabezpečenie. V takejto situácií siahame po úveroch, ktoré nám pomôžu so získaním peňazí na vyžadovaný účel, nech ide o rekonštrukciu, kúpu bytového zariadenia alebo rovno nehnuteľnosti. Potrebu požičať si kvôli financovaniu týchto položiek dokazujú aj prieskumy potvrdzujúce vysoký podiel spotrebiteľských úverov využívaných práve na bývanie.

 

Najviac si požičiavame na bývanie, až potom na auto 

 

Bez komfortného bývania nám je auto zbytočné, čo chápu aj žiadatelia o spotrebiteľské úvery. Práve preto si najväčší podiel zo všetkých účelov využitia týchto úverov už zopár rokov vkuse získava bývanie. Klienti bánk siahajú po rôznych sumách s rôznou dobou splatnosti, čo závisí vždy od individuálnych podmienok. Vo všeobecnosti však platí, že keď ide o bývanie, všetko ostatné musí počkať.

                

„Spotrebákom“ sa najčastejšie financujú rekonštrukcie

 

V spojitosti s financovaním bývania môžeme hovoriť o viacerých účeloch od rekonštrukcií až po kúpu nehnuteľnosti. Čo sa týka „spotrebákov“, tie sú na rozdiel od hypoték využívané na tie menej nákladné položky. Vzhľadom na to sa nimi najviac financujú rekonštrukcie, ktoré vedú pri viacerých vekových kategóriách.  Zaujímavé čísla predstavila napríklad spoločnosť GfK, podľa ktorej ide až 41% všetkých spotrebiteľských úverov schválených klientom do 29 rokov práve na rekonštrukciu, čo je najviac zo všetkých možností čerpania.   

 

Najmladší žiadatelia sa neboja vyšších úverov

 

Z prieskumu spoločnosti GfK vyplýva v spojitosti s mladými žiadateľmi ešte jeden dôležitý fakt. Analytici priniesli informácie o tom, že najmladšia skupina žiadateľov do 25 rokov si často požičiava vyššie sumy presahujúce 10 000€. Spomedzi všetkých klientov žiadajú o tieto čiastky viac, ako ktorékoľvek iné ročníky. Paradoxné je, že ich veková skupina nedisponuje vlastníctvom nehnuteľnosti v príliš veľkom pomere, no úvermi najčastejšie financujú práve rekonštrukcie alebo kúpu bytového zariadenia. 

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : paneldomacnosti.sk, nextfuture.sk

Foto : coi.cz