Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najväčšie mesto duchov nájdeme v Mjanmarsku

Napísal Róbert Bosák, 28.10.2016

Nie je to len Čína, USA a Rusko, kde stavajú najväčšie mestá sveta. Podobne je tomu aj v zabudnutom Mjanmarsku, akurát, že tamojšie veľkomestá môžu získať smutne slávny  titul najväčšej prázdnotou zívajúcej metropoly.  

 

Mala to byť jedna z najväčších a najľudnatejších metropol planéty, no ostalo z nej iba prázdne mesto duchov. Samotou nezívajú len hotely a reštaurácie, v ktorých často niet živej duše. Ľudí nevidno ani na cestách a v obytných zónach, ktoré sa tiahnu mestom niekoľkokrát väčším ako New York či Londýn. Osud Nay Pij Taw, ako nazvali novú mjanmarskú metropolu, je tak pre celý svet záhadou.

Zdroj: www.dailymail.co.uk 

 

Z metropoly len mesto duchov

 

Nay Pij Taw nie je ako iné slávne metropoly. Neoplýva historickými príbehmi, nevyhľadávajú ju investori a nepýši sa značným cestovným ruchom. Dôvodom však nie je miestny režim ani krátka história (za hlavné mesto ju vyhlásili v roku 2005). Metropola je totiž prázdna a aj keď podľa štátnych médií v nej žije vyše 900 000 ľudí, podľa turistov je to prehnané číslo. Aj keby to bola pravda, vzhľadom na obrovskú rozlohu bude pri tomto slabom zaľudnení stále pôsobiť ako vyprahnuté mesto duchov.

Zdroj: www.dailymail.co.uk 


Projekt nového centra nevyšiel

 

Aktuálna situácia v hlavnom meste je presným opakom toho, čo sa od metropoly očakávalo. Vláda obetovala obrovské peniaze na výstavbu moderného centra, v ktorom mali nájsť svoj domov podniky, služby a samozrejme milióny obyvateľov. Realita je však úplne iná a ako odpoveď na veľký sen miestneho režimu prišlo trpké sklamanie. Ešte aj cestovné kancelárie odhovárajú klientov od snahy navštíviť Nay Pij Taw, ktoré navyše označujú za nebezpečné.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Mjanmarská vláda skrýva pravdu  

 

Správanie vládnej garnitúry v krajine má na svedomí viacero netolerovateľných krokov, čo robí tamojší režim nedôveryhodný. Ignorovanie zahraničných médií a nezáujem o otvorenie tejto témy len prilieva olej do ohňa. Nie náhodou si tak domýšľame, že predstavitelia krajiny majú s metropolou nekalé zámery, ktoré chcú pred svetom utajiť. Prijateľnejšia verzia je však smola, na základe ktorej sa im nepodarilo splniť očakávania a mesto nedokáže byť skutočným centrom krajiny.

Zdroj: www.keyword-suggestions.com

 

Ktovie, čo sa v Mjanmarsku udialo, keď moderné mesto vybudované za stovky miliárd ostáva prázdne. Kvôli informačnému embargu sa to tak ľahko ani nedozvieme, takže akurát môžeme tipovať, aký je ozajstný dôvod. Za neoficiálne centrum krajiny sa tak ďalej považuje Rangún, v ktorého prípade o meste duchov určite hovoriť nemôžeme.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : wikipedia.org, dailymail.co.uk, keyword-suggestions.com