Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najobľúbenejšie interiérové štýly v európskych krajinách – 1.časť

Napísal Róbert Bosák, 23.08.2016

Anglicko spomína na viktoriánske obdobie, severské byty zdobí škandinávska charizma a Francúzi nedajú dopustiť na provensálsky dizajn. To je len zlomok z najobľúbenejších interiérových štýlov, ktoré sú v jednotlivých európskych krajinách preferované.

 

Iný kraj, iný mrav. Príslovie, ktorým najskôr vystihneme mnohé rozdiely medzi obľúbenými interiérovými štýlmi v európskych krajinách. Mnohé z nich sú hrdé na svoju kultúru a miestne tradície, čo sa odráža aj pri zariaďovaní domácností. Aj týmto spôsobom chcú dať Európania najavo svoju suverenitu a otvorene vyjadriť, že ich domáca kultúra a tradičný dizajn nesmú byť pohltené globálnymi vplyvmi.

 

Anglické domy žijú nadčasovým viktoriánskym štýlom

 

Tehlové fasády, kupoly na strechách, farebné vstupné dvere alebo klasicky zariadený interiér. Presne takto vyzerajú mnohé anglické domy, ktoré aj po rokoch žijú viktoriánskym obdobím pripomínajúcim veľkosť anglického národa. V hlavnej úlohe dizajnu sú tradície, starožitnosti, prírodné materiály a ďalšie doplnky oslavujúce históriu, no prevedené do nadčasovej verzie.

Zdroj: www.idesign.cz

 

Francúzi sú pyšní na svoju provensálsku romantiku

 

Provensálsky štýl odrážajúci romantický francúzsky vidiek očaril majiteľov domácností po celom svete. Najčastejšie sa s ním však stretneme v domácom Francúzsku, kde ho milujú pre jeho nehu. Neutrálne farby miestností ozdobené hebkými textíliami a pestrými živými kvetmi dopĺňajú prírodné materiály, ktoré zvýrazňujú atmosféru francúzskych viníc.

Zdroj: www.vidieckystyl.sk

 

Nemci vsádzajú na usporiadané puristické interiéry 

 

Podobne ako Angličania alebo Francúzi, aj Nemci sú hrdí na svoj pôvod a svoju národnosť, čo dajú radi najavo aj pri zariaďovaní interiérov. Ak hľadáte nemecké interiéry, zaujímajte sa o puristický štýl, ktorý charakterizuje čistý a usporiadaný dizajn vystihujúci nemecký národ.

Zdroj: www.living.cz

 

Taliansko a Španielsko žije slnečným južanským štýlom

 

Južanský temperament a uvoľnený postoj k životu prevláda v talianskych, v španielskych a sčasti aj v gréckych príbytkoch. Priestory sú presvetlené vďaka veľkým oknám, ktoré dnu vpúšťajú slnečné lúče zvýrazňujúce veselé odtiene na stenách. Návrh by mal myslieť aj na schladenie, ktoré zabezpečia doplnky z prírodného kameňa alebo z tzv. pohľadového betónu.

Zdroj: www.novynabytok.sk

 

Severania prikladajú dôraz na svetlo a priestor

 

Ak sme pri južanskom štýle spomínali presvetlenie, v porovnaní so škandinávskym štýlom to nie je nič. Severské domácnosti totiž vsádzajú na prepúšťanie svetla do izieb ešte viac, čo je z hľadiska ich klimatických podmienok logické. Ďalším typickým znakom je priestrannosť, ktorá koketuje s minimalizom, čím vynikajú detaily. Nezabúdajme ani na dominantné drevo, ktoré je v týchto interiéroch nenahraditeľným materiálom.

Zdroj: www.blogerky.cz

 

Ruský štýl vsádza na svojskú jedinečnosť

 

Ruské interiéry patria takisto k jedinečným, čo dokazuje ich, na európske pomery, netradičný vzhľad. Na rozdiel od iných Slovanov nevytvárajú vlastné štýly kombináciou zahraničných prvkov, ale vsádzajú na svoju vlastnú klasiku. Byty v Moskve alebo Petrohrade síce dýchajú modernou, no v menších mestách nájdeme stále dosť príbytkov zariadených v duchu folklóru. 

Zdroj: www.armaturex.sk

 

Predstavením obľúbených interiérových štýlov v európskych krajinách ešte nekončíme a po dnešnom pohľade na dizajn v najväčších krajinách budeme zajtra pokračovať u ich menších susedov. Spoločne sa pozrieme do Írska, krajín Beneluxu, na Balkán, do pobaltských krajín aj do nášho regiónu.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : hlaskova-design.cz, idesign.cz, vidieckystyl.sk, living.cz, novynabytok.sk, blogerky.cz, armaturex.sk