Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najlepšou krajinou na život pre prisťahovalcov je Mexiko

Napísal Róbert Bosák, 24.08.2023

Bezpečnosť, pružný pracovný trh či vľúdnosť domácich obyvateľov láka každoročne do Mexika tisícky ľudí, ktorí tam odchádzajú za prácou alebo štúdiom. Podľa najnovšieho rebríčka je tento zámorský štát najlepšou krajinou na život pre prisťahovalcov.

 

Rebríček najlepších krajín na život pre prisťahovalcov zverejňuje už od roku 2014 organizácia InterNations. Poradie sa zostavuje na základe výsledkov nového prieskumu, v rámci ktorého sú oslovení expati z celého sveta. Prisťahovalci, ktorí sa sťahujú do cudzích štátov kvôli práci, štúdiu alebo novému životu, hodnotia jednotlivé kritériá ako bezpečnosť, dostupnosť bývania, pracovné možnosti, prívetivosť miestnych či celkové finančné pomery.

 

Najlepšou krajinou pre expatov je Mexiko

 

Vyše 100-miliónová krajina je v rebríčku InterNations stabilným účastníkom najlepšej päťky. Tento rok sa jej na základe vysokého hodnotenia jednotlivých kritérií podarilo dostať až na 1. priečku. Najlepšie obstála v ukazovateli, ktorý sleduje prívetivosť ľudí k cudzincom. Vysoké hodnotenie získala aj v ukazovateli zameranom na celkové finančné pomery. V porovnaní so svetovým priemerom (58 %) je so súčasnou finančnou situáciu spokojných až 80 % expatov žijúcich v Mexiku.

Zdroj: pixabay.com

 

TOP 3 ovládli španielsky hovoriace krajiny

 

Tohtoročný rebríček potvrdil, že expatom sa najlepšie žije v španielsky hovoriacich krajinách. Štáty s úradným jazykom španielčina obsadili ďalšie medailové priečky. Za prvým Mexikom sa ocitlo Španielsko, ktoré od roku 2014 ani raz nechýbalo v TOP 10.  Vyše 90 % spokojnosť s možnosťami rekreačného športovania a 88 % spokojnosť s kultúrou a nočným životom mu pomohla obsadiť 2. priečku. Tohtoročnú trojicu najlepších uzatvára Panama, kde si vyše 80 % expatov pochvaľuje prívetivosť domácich a 80 % je spokojných s finančnou situáciou. Zo španielsky hovoriacich krajín sa do TOP 10 dostala aj Kostarika na 7. mieste.

Zdroj: pixabay.com

 

10 najlepších krajín na život pre expatov:

 

1. Mexiko

6. Thajsko

2. Španielsko

7. Kostarika

3. Panama

8. Filipíny

4. Malajzia

9. Bahrajn

5. Taiwan

10. Portugalsko

Zdroj: internations.org

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: internations.org

Zdroj foto: pixabay.com