Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najlepšie hotelové siete za rok 2023

Napísal Róbert Bosák, 29.12.2023

Luxusné izby, nadštandardné služby, vkusné reštaurácie, personálny prístup na vysokej úrovni. Dostatočný počet bodov v hodnotení týchto kritérií vyniesol lídrov v hotelierskej brandži na popredné priečky v rebríčku najlepších hotelových sietí.


Nový rebríček najlepších hotelových sietí zverejnila spoločnosť Luxury Travel Intelligence. Poradie najlepších hotelových reťazcov na svete zostavila aj tento rok na základe vyše stovky kritérií. Hodnotené bolo vybavenie izieb, úroveň služieb, dizajn a čistota reštaurácií či prístup personálu k hosťom. Autori rebríčka okrem iného zohľadnili objem investícií do rekonštrukcií či veľkosť a vybavenie wellness centier.

Zdroj: pixabay.com


Premiérové víťazstvo pre hongkonskú sieť


Podobne ako minuloročný rebríček, aj tohtoročné poradie tvorí 12 zástupcov. Podmienkou na zaradenie do TOP 12 bolo aj tento rok prevádzkovanie minimálne 10 hotelov. Sieť Mandarin Oriental v súčasnosti prevádzkuje až 37 5-hviezdičkových hotelov, z ktorých 15 sa nachádza v Európe. Hongkonský reťazec obsadil najvyššiu pozíciu prvýkrát. Na 1. priečke vystriedal spoločnosť Six Senses, ktorá sa prepadla na 4. miesto.


Na druhej priečke sieť rodiny Oetkerovcov


Na medailový stupienok sa dostala aj hotelová sieť patriaca rodine potravinárskych magnátov Oetkerovcov. Oetker Collection prevádzkuje 12 hotelov, ktoré sú situované vo vychýrených dovolenkových destináciách. Z európskych hotelov patria k najvyhľadávanejším ubytovacie zariadenia na talianskom ostrove Capri, na Francúzskej riviére a v Alpách. Na území Európy prevádzkuje väčšinu hotelov aj spomínaná spoločnosť Six Senses. Vlaňajšiemu víťazovi ušla medaila kvôli vyššiemu skóre značky Auberge Resorts Collection. Americká spoločnosť má v portfóliu 27 hotelov. Väčšina sa nachádza v USA a v Mexiku.


12 najlepších hotelových sietí za rok 2023:


1. Mandarin Oriental

2. Oetker Collection

3. Auberge Resorts Collection

4. Six Senses 

5. Aman

6. Belmond

7. Four Seasons

8. One&Only

9. Rocco Forte Hotels

10. Rosewood

11. Peninsula

12. Raffles

Zdroj: pixabay.com


TOP 12 dopĺňa niekoľko ďalších spoločností, ktoré Luxury Travel Intelligence zaradila do širšieho zoznamu najlepších hotelových sietí na svete. Elitnú dvanástku dopĺňajú značky ako 1 Hotels, Alila, Como, Viceroy, Banyan Tree či Dorchester Collection.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: Luxury Travel Intelligence
Zdroj foto: pixabay.com