Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najdrahší dom sveta z Francúzskej riviéry predávajú za miliardu

Napísal Róbert Bosák, 31.08.2016

Dnes nahliadneme do sveta pompéznosti a luxusu a predstavíme si aktuálne najdrahšie rezidenčné sídlo na svete. Na Francúzskej riviére sa totiž do predaja dostala atraktívna vila, ktorú ponúkajú za neuveriteľne vysokú čiastku.


Jej pozemok sa rozpína na 14 hektároch v lukratívnej lokalite, je zapísaná v čestnom zozname francúzskych pamiatok a na začiatku 20.storočia patrila istý čas aj belgickému kráľovi. Reč je o luxusnom sídle Villa les Cèdres, ktorú sa momentálne snažia predať za rekordnú sumu, čo z nej robí ten najdrahší dom na celom svete.

 

Predajná cena dosahuje miliardu eur

 

Luxus v podaní bývalého kráľovského sídla na polostrove St-Jean-Cap-Ferrat ponúka všetko, po čom môžu priaznivci luxusných domov túžiť. 10 spální v priestrannej vile, dlhý plavecký bazén aj vlastná botanická záhrada s mnohými exotickými drevinami tvoria idylické zázemie pre nadpriemerné bývanie, za ktoré si však treba poriadne priplatiť. V tomto prípade sa jedná až o miliardu eur, ktorou je rozprávkový palác postavený ešte v 19.storočí ocenený.

Zdroj: www.metro.co.uk


Cena vily vystrelila len nedávno

 

Villa les Cèdres mala odjakživa vysokú hodnotu, no nápad predať ju až za miliardu vznikol len tohto roku. S tým prišla spoločnosť Campari, ktorá sa ako nový vlastník pokúša uzavrieť lukratívny kšeft a zinkasovať za dom rekordne veľkú sumu. V porovnaní s predošlou cenovou ponukou pohybujúcou sa na úrovni od 300 do 500 miliónov eur tak ide o citeľné zvýšenie, čo môže potenciálnych záujemcov skôr odlákať.

Zdroj: www.worldofwonder.net

 

Makléri považujú hodnotu domu za prehnanú

 

Napriek tomu, že luxusný dom s rozsiahlym pozemkom patrí k tým najlepším vilám, aké sú momentálne v predaji, odborníci z realitného trhu považujú predajnú cenu za príliš prehnanú. Popredné realitné kancelárie prízvukujú, že nehnuteľnosti na Francúzskej riviére nezažívajú práve najlepšie obdobie a nájsť majiteľa, ktorý tu investuje do bývania miliardu eur, môže byť dosť nereálnym cieľom.

Zdroj: www.forbes.com

 

Posledná transakcia spojená s touto kráľovskou vilou bola uzavretá tento rok, keď spomínaná spoločnosť Campari získala objekt za 684 miliónov eur. Už táto suma znie dosť prehnane, čo sa v prípade novo stanovenej ceny ešte viac „zhoršuje.“ Napriek tomu sa majitelia pokúšajú o nemožné a najdrahší dom sveta chcú predať za nereálnu sumu, takže uvidíme, či sa to podarí.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : archiweb.cz, metro.co.uk, worldofwonder.net, forbes.com