Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na Taiwane rastie unikátny zelený mrakodrap

Napísal Róbert Bosák, 22.12.2016

Vo východnej Ázii pokračujú s výstavbou pokrokových mrakodrapov, ktoré prekračujú hranice súčasnej architektúry. Jeden taký rozostavali aj v Taiwane a verejnosť z celého sveta ho spoznáva pod prívlastkom „obytný strom.“

 

Projekty ako Agora Garden z Taipeia by boli ešte pred pár rokmi považované za bláznivé futuristické nápady, do ktorých by sa mnohí ani nepúšťali. Dnes je architektúra úplne inde a revolučné nehnuteľnosti sú výzvou, s ktorou sa chcú popasovať viacerí architekti. Platí to aj v prípade belgického autora Vincenta Callebauta, ktorý navrhol jednu z najvkusnejších obytných veží, aj keď podľa mnohých ide skôr o obytný strom.

Zdroj: www.localyour.com

 

Ekologická perla architektúry

 

Už prvé vizualizácie projektu Abora Garden naznačili, že v Taipei vyrastie unikátna obytná budova, navyše siahajúca na vrchol miestnej panorámy. Pozornosť vzbudila najmä myšlienka zrealizovať mrakodrap v maximálnom možnom ekologickom štýle. Podľa prvých stavebných prác sa dá odhadnúť, že realizácia projektu prebieha v súlade s plánmi a rastúca stavba sa už pripravuje na udelenie pomyselného titulu perla architektúry.

Zdroj: www.youthgreenteam.org

 

Zeleň zohrá hlavnú úlohu

 

Ekológia, zelená architektúra či trvalo udržateľná výstavba, to všetko sa vo väčšine prípadov nesie v znamení solárnych technológií a iných úsporných prvkov. Abora Garden však nebude len o týchto moderných vymoženostiach a jej charakter bude tvoriť živá vegetácia vládnuca vnútornému prostrediu. Autori rátajú s výsadbou až 23 000 stromov a kerov, takže zeleň bude prítomná prakticky všade od vonkajších terás až po interiéry.

Zdroj: www.designindaba.com

 

Autor navrhol originálny dizajn 

 

Okrem ekologického profilu nehnuteľnosti vytvárajúceho dojem vysokého obytného stromu s oceľovou a presklenou kôrou, sa o pozornosť zaslúži aj originálny dizajn. O ten sa postará zaujímavý vzhľad dvoch prepojených veží, ktoré sa vzájomne obklopujú točivým pohybom. Aj keď v takomto štýle sa už postavilo niekoľko výškových veží, tentoraz ide o dvojičky, čo robí projekt ešte výnimočnejším.

Zdroj: www.arquitectosleon10.es

 

Abora Garden, ako jeden z najočakávanejších projektov v regióne, je momentálne v procese pokročilej výstavby. Plány investorov rátajú s kolaudáciou v druhej polovici budúceho roka a ak sa nič neskomplikuje, s najväčšou pravdepodobnosťou sa všetko stihne včas. Panoráma Taipeia tak bude bohatšia o unikátny mrakodrap, ktorý môže byť inšpiratívnym symbolom modernej ekologickej architektúry.

 

Text :  Róbert Bosák

Foto : inhabitat.com, localyour.com, youthgreenteam.org, designindaba.com, arquitectosleon10.es