Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na námestí v Plzni vyrastie bytový dom s vyše 60 bytmi

Napísal Róbert Bosák, 11.12.2023

Bytový fond v Plzni rozšíria nové byty neďaleko centra mesta. Vybudujú sa na Náměstí Emila Škody, ktoré postupne prejde väčšou modernizáciou. Prvý z plánovaných zásahov prinesie bytový dom s viac ako 60 bytmi.

Zdroj: plzen.eu – ateliér Nosek & Raffelová architekti, s. r. o.


Viacpodlažný dom so 68 bytmi


Cieľom realizácie nového bytového komplexu na Náměstí Emila Škody je výstavba nových bytov pre páry, rodiny s deťmi aj seniorov. Tí nájdu nové bývanie v 68 bytových jednotkách zriadených v objekte so 6 nadzemnými a 7. ustupujúcim podlažím. Prízemný priestor poslúži na prevádzku menšieho obchodu. Bytový dom bude disponovať aj 2 podzemnými podlažiami, kde vzniknú parkovacie miesta pre obyvateľov bytov.


Výstavbu objektu zaplatí mesto


Výstavba viacpodlažného bytového domu si vyžiada náklady vo výške pár stoviek miliónov korún. Presná výška investície sa spresní po ukončení príprav projektu. Do konečnej sumy sa zarátajú aj náklady spojené s úpravami exteriéru a zriadením zeleného vnútrobloku plniaceho oddychovú aj estetickú funkciu. Všetky náklady uhradí mesto Plzeň, ktoré plánuje financovať realizáciu peniazmi z úverov. Splatiť ich chce z príjmov získaných z prenájmu nových bytov.


Začiatok výstavby v roku 2025


Prví obyvatelia by sa mali do nových bytov nasťahovať v roku 2027. Výstavba má trvať viac ako rok. Ak sa celý projekt stihne pripraviť včas, prvé stavebné práce odštartujú pred koncom roka 2025. Mesto už ohlásilo, že na výstavbu bytového objektu, ktorý je jedným z najväčších bytových projektov v Plzni v súčasnej dekáde, nadviažu ďalšie projekty súvisiace s premenou námestia.

Zdroj: plzen.eu – ateliér Nosek & Raffelová architekti, s. r. o.


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: plzen.eu – ateliér Nosek & Raffelová architekti, s. r. o.