Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na bratislavských Kramároch sa zrekonštruujú 3 nemocničné oddelenia

Napísal Róbert Bosák, 22.01.2024

Do obnovy bratislavských nemocníc sa v posledných rokoch preinvestovali milióny eur. V komplexoch s budovami z minulého storočia sú stále oddelenia, ktoré vyžadujú väčšie rekonštrukčné zásahy. Obnovou prejdú aj vybrané oddelenia na Kramároch.

Nemocnica akademika Ladislava Dérera (Kramáre), Zdroj: unb.sk


3 budovy s novým obvodovým plášťom


Z viacerých oddelení, ktoré čakajú na rozsiahlu renováciu, sa na rad dostali 3 objekty patriace do nemocničného areálu na bratislavských Kramároch. Obnovou prejde geriatrická klinika, infekčný pavilón aj objekt, v ktorom sídli poliklinika. Cieľom rekonštrukcie je komplexná obnova obvodového plášťa. Vynovenú fasádu budú mať všetky 3 oddelenia.


Náklady na obnovu prekročia 11 mil. €


Najnákladnejšiu rekonštrukciu z trojice oddelení podstúpi infekčný pavilón. Na jeho obnovu bolo vyčlenených 5,04 mil. € s DPH. Za viac ako 3,4 mil. € sa zrekonštruuje obvodový plášť na geriatrickom oddelení. Komplexná renovácia obvodového plášťa na budove polikliniky si vyžiada 3 mil. €.


Obnova za milióny eur aj v Košiciach


Rekonštrukcia nemocničných budov sa nepripravuje len na bratislavských Kramároch. Pár miliónov eur bolo vyčlenených aj na obnovu v Košiciach. Modernizáciu podstúpia vybrané budovy v historickom areáli Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura Košice. Plánovaná obnova týchto objektov bude stáť 10,5 mil. € s DPH.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: unb.sk