Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Múzeum poľskej armády sa presťahovalo do nového komplexu

Napísal Róbert Bosák, 03.10.2023

Jediné poľské múzeum svojho druhu je po niekoľkých mesiacoch opäť prístupné širokej verejnosti. Návštevníkov víta v novom komplexe, ktorý bol v priebehu letných prázdnin otvorený v areáli Varšavskej citadely.


Múzeum poľskej armády bolo založené v roku 1920. Dodnes je jediným múzeom v krajine, ktoré sa zameriava na zber a prezentáciu exponátov dokumentujúcich históriu poľskej armády od stredoveku po koniec 2. svetovej vojny v roku 1945. Na začiatku tohto roka bolo dočasne uzatvorené a postupne presídlené do nového komplexu, ktorý sa po ukončení prác na ďalších objektoch stane súčasťou jedného z najväčších múzejných komplexov v Európe.

Zdroj: Marcin Czechowicz


Prvá budova múzea je dokončená


Novostavba v areáli Varšavskej citadely je prvou z dvojice nových sídelných budov Múzea poľskej armády. K objektu s výmerou vyše 12 000 m2 neskôr pribudne severný objekt, ktorý bude s novostavbou z liateho betónu zdieľať spoločné námestie s menším parkom. Prírodné prostredie v areáli citadely oživuje aj zelená strecha na južnej budove, ktorá prepája 8 blokov tvoriacich základnú štruktúru južného objektu.

Zdroj: Marcin Czechowicz


Stála zbierka historických zbraní


Primárnym účelom 8-blokového objektu je výstava vojenských exponátov. Celá expozícia je zameraná na prezentáciu starých zbraní z rôznych historických období, ktoré používali poľskí vojaci. Tematike starých zbraní a vojenského príslušenstva sa bude po výstavbe a následnom sprístupnení objektu venovať aj nová severná budova. Časť priestorov v múzejných budovách sa má využívať aj na organizovanie menších podujatí s kultúrnym či edukačným charakterom.

Zdroj: Marcin Czechowicz


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: Marcin Czechowicz