Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Multifunkčný parkovací dom pri nemocnici v Ostrave bude hotový na jar

Napísal Róbert Bosák, 07.12.2023

Pacienti aj zamestnanci Mestskej nemocnice Ostrava budú mať k dispozícii viac ako štvornásobne vyššiu parkovaciu kapacitu. Multifunkčný parkovací dom im prinesie aj veľkú lekáreň a nové obchodné prevádzky. Otvorený má byť na jar budúceho roka.


Výstavba nového multifunkčného parkovacieho domu pri Mestskej nemocnici Ostrava bola zahájená v roku 2021. Projekt je v súčasnosti v štádiu realizácie záverečných prác, ktoré majú byť ukončené na jar. Následne prebehne kolaudácia stavby a v priebehu 1. polroka 2024 bude 7-podlažný objekt so 4 nadzemnými a 3 podzemnými podlažiami sprístupnený verejnosti aj zamestnaneckému personálu.

Zdroj: ostrava.cz - MNOF


Vyše 460 parkovacích miest


Na parkovanie pri Mestskej nemocnici Ostrava je v súčasnosti využívaná parkovacia plocha v areáli nemocnice. Tá nielenže nespĺňa kapacitné nároky, chaotické a bezohľadné parkovanie na nedostatočnom priestore často komplikuje výjazd zdravotníckych vozidiel. Oba problémy má vyriešiť parkovací dom medzi areálom nemocnice a budovou Národného pamiatkového ústavu, ktorý zvýši parkovaciu kapacitu nemocnice na viac ako štvornásobok. Celkový počet parkovacích miest bude 465 oproti súčasným 110.


Výmera viac ako 17 000 m2


Parkovanie v multifunkčnom objekte bude rozdelené na 2 časti. V 3 podzemných podlažiach sa zriadia parkovacie miesta pre zamestnancov, pacienti a návštevníci nemocnice zaparkujú v nadzemných priestoroch. Na prízemí viacpodlažného objektu s výmerou 17 720,5 m2 vznikne lekáreň zaberajúca plochu 889 m2. Časť prízemia sa vyčlení pre technické zázemie vrátane skladov a laboratórií. V pláne projektu je aj vznik 4 obchodných prevádzok.


Výstavba nového multifunkčného parkovacieho domu v Ostrave je v súčasnosti v záverečnej fáze. Pred niekoľkými týždňami bola dokončená hrubá stavba. Aktuálne prebiehajú inštalácie, úpravy v interiéri a príprava parkovacích plôch. Stavba, ktorú realizuje firma Geosan Group za viac ako 388 000 Kč bez DPH, má byť kompletne hotová na jar.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: ostrava.cz
Zdroj foto: msstavby.cz, ostrava.cz - MNOF