Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mrakodrap s tvarom kriviek slávnej speváčky

Napísal Róbert Bosák, 09.07.2015

Pre umelcov sú ženské krivky úplne bežnou inšpiráciou, ktorú vo svojich dielach hrdo prezentujú. Ak sa ale telo ženy stáva námetom v architektúre, potom musíme hovoriť o fascinujúcom nápade, ktorý prináša do stavebníctva úplne nový vietor.


Austrálske veľkomesto Melbourne má čoskoro obohatiť nový mrakodrap Premiere Tower, no v žiadnom prípade nepôjde o obyčajnú výškovú budovu, aké v metropolách nájdete bežne. Jedná sa o originálny nápad, ktorý má spojiť hudbu s architektúrou a to pomocou dizajnu inšpirovaného telom speváčky Beyonce. Nejde o žiadny bulvárny žart, pretože projekt na výstavbu je pripravený a čoskoro sa má začať s jeho realizáciou.

Zdroj: www.dailymail.co.uk


Mrakodrap inšpirovaný klipom od Beyonce

 

Niektorým umelcom stavajú busty, iným venujú sochu a tým najúspešnejším rovno budovu alebo námestie. Speváčka Beyonce si zaslúžila rovno podobizeň mrakodrapu, ktorého vzhľad má odzrkadľovať časť jej tela. Ide o jedinečný nápad inšpirovaný klipom Ghost, ktorý vyšiel Beyonce a jej tímu na výbornú, až sa nakoniec stal námetom pre výstavbu mrakodrapu.

Zdroj: www.vulture.com


Cielený zámer architektov

 

Prísť s nejakým originálnym konceptom na výstavbu nového mrakodrapu dostala za úlohu spoločnosť Elenberg Fraser. Nakoľko mal byť projekt budovy navrhnutý tak, aby výsledné dielo spĺňalo konštrukčné požiadavky a odolávalo nárazovým vetrom, autori sa rozhodli pre vlnitý dizajn. K tomu im prišlo vhod inšpirovať sa slávnym klipom, ktorý ponúkol zaujímavý námet a tvorcovia sa s danou myšlienkou okamžite stotožnili, takže spomínaný dizajn nie je žiadnym dielom náhody, ale cieleným zámerom.

Zdroj: urban.melbourne


Moderná budova na vysokej úrovni

 

Samotný dizajn budove slávu neprinesie, aj keď v tomto prípade robí fakt, že vzhľad bude kopírovať telo Beyonce, dosť veľa. Avšak podstatné je, že mrakodrap sa postaví v modernom prevedení s využitím najnovších technológií zohľadňujúcimi ekologický prístup. Prvé plány výstavby hovoria o 68 poschodiach, v ktorých bude priestor pre 600 apartmánov a 160 hotelových izieb. Budova nebude žiadnou výškovou dominantou, no 226 metrov nie je na pomery v Melbourne vôbec málo.  

Zdroj: urban.melbourne


V Kanade sa pripomínajú Marylin

 

Aj keď projekt Premiere Tower je jediný svojho druhu, dizajn budov inšpirovaný ženskou postavou poznáme z Kanady. Ide o komplex 2 budov v tvare presýpacích hodín, ktoré stoja v meste Mississauga blízko Toronta, ktoré verejnosti náramne pripomínajú krivky slávnej Marylin Monroe, podľa čoho boli veže aj pomenované.

Zdroj: www.holeintheclouds.net


Predstavený návrh mrakodrapu, ktorý bude vyzerať ako telo Beyonce v spomínanom klipe je skvelým nápadom. Ak sa projekt podarí zrealizovať podľa predstáv, v austrálskom Melbourne bude onedlho stáť unikátna budova vzbudzujúca záujem širokej verejnosti. Vzhľadom na konkrétny námet dizajnu sa dá takisto očakávať, že stavbu si príde naživo pozrieť aj Beyonce a možno tu uskutoční nejaký veľký koncert.


Text : Róbert Bosák

Foto : e-architect.co.uk, vulture.com, urban.melbourne, holeintheclouds.net