Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mrakodrap môže vyzerať aj ako minca

Napísal Róbert Bosák, 07.10.2015

Architektúra je slobodný druh umenia a nikde nie je napísané, že autori nehnuteľností sa musia pri príprave návrhov držať nejakých pravidiel. Dokazuje to aj jeden čínsky mrakodrap, ktorý pri realizácií výškových budov poprel všetky bežné zvyky. 

Zdroj: www.lifeofguangzhou.com


Čína nebola nikdy skúpa na zaujímavé stavebné diela a jej potenciál v oblasti architektúry dokazuje aj zopár mrakodrapov, ktoré vzbudzujú pozornosť výškou, dizajnom alebo názvom.  Jeden z nich si získal priazeň práve vďaka dizajnu, ktorý je pre výstavbu týchto budov viac ako nezvyčajný a zatiaľ nemá obdobu nikde vo svete. Spomínaným výnimočným objektom je Guangzhou Circle a už z názvu je nám jasné, o aký druh stavby pôjde. 

Zdroj: commons.wikimedia.org

 

Okrúhly objekt s dierou uprostred

 

Guangzhou Circle dokázal ohúriť všetkých priaznivcov nezvyčajných stavebných nápadov práve jedinečným vzhľadom. Ten je navrhnutý v tvare mince, pričom najviac fascinujúcim prvkom na celom objekte je veľká diera uprostred. Známy čínsky mrakodrap tak ukázal, že inovácia a progresívne nápady sa dajú uskutočniť aj pri realizácií výškových budov a tento experiment je toho najlepším dôkazom.

Zdroj: www.chinanews.com


Minca ako symbol prosperity

 

S nápadom zrealizovať mrakodrap v tvare mince prišiel uznávaný taliansky architekt Joseph di Pasquale, ktorý navrhol dizajn stavby pre firmu Guangdong Plastic Exgance. Najväčší predajca surového plastu na svete chcel sídliť v budove, ktorej vzhľad bude všetkým naokolo symbolizovať úspech a prosperitu, takže nápad postaviť do neba siahajúcu čínsku mincu bol skvelým riešením ako túto myšlienku naplno vystihnúť. Stavebné práce sa zrealizovali podľa plánov a od roku 2013 budova plnohodnotne slúži pre spomínané účely domácej spoločnosti

Zdroj: www.mostbeautifulplaceintheworld.org


Budovu hľadajte v meste Guangdong

 

33-pochodová budova vysoká presne 138 metrov sa nachádza na západe mesta Guangdong, ktorého polohu si môžeme spojiť napríklad s riekou Zhu Jiang alebo po našom Perlová rieka. Objekt sa nedá nevšimnúť, čo je spôsobené výškou a samozrejme unikátnym vzhľadom. Zlatá fasáda ho zvýrazňuje ešte viac, takže 85 000 m2 situovaných do veľkej deravej mince sa bude črtať už z diaľky.

Zdroj: economictimes.indiatimes.com

 

Práca profesionálneho tímu, ktorý sa podieľal na realizácií tohto mrakodrapu s fascinujúcim dizajnom, je najlepšou vizitkou neustáleho napredovania modernej architektúry. Hotové dielo nám všetkým ukazuje, že v stavebníctve neexistujú hranice a pokiaľ je vôľa, tak sa dá stavať bez zábran. Ostáva len tešiť sa na ďalšie nové nápady, ktoré budú naďalej obohacovať mapu najkrajších budov a možno už čoskoro pribudne nejaká aj v Číne.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : lifeofguangzhou.com, commons.wikimedia.org, chinanews.com, mostbeautifulplaceintheworld.org, economictimes.indiatimes.com