Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mrakodrap môže vyrásť aj za niekoľko dní

Napísal Róbert Bosák, 21.03.2015

Postaviť nehnuteľnosť za niekoľko dní sa už podarilo viacerým stavebníkom. Viete si však predstaviť, že za úplne krátky čas sa zrealizuje do hotovej podoby mrakodrap?  

Zdroj: www.liensdechine.fr


Moderné postupy v stavebníctve napredujú slušným tempom, čoho výsledkom je aj expanzia stavebných firiem realizujúcich expresne rýchlu výstavbu. Na vznik rodinných domov alebo malých administratívnych budov za týždeň-dva sme si už zvykli, no realizácia mrakodrapu za pár dní je úplnou novinkou. Mnohí doteraz neveria, že je možné postaviť výškovú budovu aj za minimálny čas, no dielo spoločnosti Broad Group im ukazuje, že sa to dá.

Zdroj: www.telegraph.co.uk


Mrakodrap, ktorý vyrástol za 19 dní


S jedinečným nápadom postaviť mrakodrap v čo najkratšom možnom období prišla práve spomínaná firma Broad Group. Nakoľko svoju činnosť aktívne zameriava na rýchly spôsob výstavby a má aj nejaké skúsenosti s expresnou realizáciou výškových budov, rozhodla sa zúročiť svoje znalosti a prísť s celosvetovým rekordom. Tým sa stal úžasný 57-poschodový mrakodrap s názvom Mini Sky City, ktorého realizácia v meste Čchang-ša trvala len krátkych 19 dní. Firma tak zvýšila svoje renomé a po výstavbe 30-poschodového hotela trvajúcej 15 dní a 15-poschodového hotela ukončeného za týždeň má v talóne ďalší rekord.

Zdroj: www.webluxo.com.br


Tajomstvo úspechu


Základom postupu práce a dosiahnutia vhodného spôsobu ako postaviť celý mrakodrap expresne rýchlo bolo aplikovanie efektívneho systému výstavby. Budova sa skladala podobne ako lego stavebnica, čiže jednotlivé diely sa ukladali na seba, čo umožnilo postaviť aj tri poschodia v priebehu jedného dňa. Aj keď podľa pôvodného zámeru nemala byť súčasná výška tou koncovou, vzhľadom na povolenia a dodržanie bezpečnostných limitov sa nakoniec stavba ukončila práve 57.poschodím.  

Zdroj: www.inhabitat.com


Bez ujmy na kvalite


Mnoho skeptikov takýchto rýchlo zhotovených (nielen) budov napáda tento projekt a uponáhľanú výstavbu spája s možnými kvalitatívnymi chybami. Autori stavby samozrejme odmietajú akékoľvek špekulácie o závadách objektu a garantujú najvyššiu kvalitu po všetkých stránkach spojených s konštrukčnou, technologickou aj bezpečnostnou úrovňou. Zhodnotiť celkový stav budovy sa bude dať až po nejakom čase využívania. Ak sa kvalitatívna úroveň osvedčí, dielo sa môže stať skvelým príkladom pre projekty podobného typu.

Zdroj: www.beforeitsnews.com


19-dňová doba určená výstavbu čínskeho mrakodrapu vzbudzuje obrovský úžas. Niet sa čo čudovať, veď ide o rekord vo svete architektúry a obrovský prelom v celosvetovom stavebníctve. To ešte treba dodať, že podľa informácií o priebehu výstavby boli práce chvíľu pozastavené, takže čistý čas realizácie nedosahuje ani tých 19 dní.


Text : Róbert Bosák

Foto : greenbuildingelements.com, liensdechine.fr, telegraph.co.uk, webluxo.com.br, inhabitat.com, beforeitsnews.com