Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Montované domy sú domy súčasnosti ale aj ďalekej budúcnosti

Napísal admin, 11.05.2017

Doby predražených murovaných pevností sú už dávno preč. Na rad prichádzajú montované drevodomy na kľúč, ktorých ekologický a ekonomický aspekt udáva nový rozmer bývaniu aj tuzemskému stavebníctvu. Dostupné sú takmer pre každého.

Montovaný dom ako výsledok silných ľudských hodnôt

To, prečo montované domy začínajú rásť ako huby po daždi, nie je iba dočasným výstrelkom, ale výsledkom silných ľudských hodnôt, ktoré sa rozhodne nemenia zo dňa na deň ba ani z generácie na generáciu. Tieto hodnoty vznikli vďaka celospoločenských udalostiam a globálnym problémom, ktorým ľudia musia čeliť. O tom, že budú tieto hodnoty v budúcnosti len silnieť, nie je pochyb. Záujem o montované domy teda aj v budúcnosti porastie a ich technológia sa bude čoraz viac približovať absolútne pasivite voči umelému vytváraniu energie a voči používaniu ekologicky náročných materiálov.

Zdroj: montovane-domy.com

Zo schémy vyššie je zrejmé, že montované domy priamo reagujú na aktuálne potreby väčšiny z nás. Ich najviac oceňovanou výhodou, ktorú možno naozaj len ťažko docieliť iným spôsobom výstavby, je rýchlosť stavebných prác a nízka obstarávacia cena finálneho domu. Je úplne bežné, že montovaný dom na kľúč môže stáť na vašej záhrade počas niekoľkých pár týždňov a to za cenu rovnakú obstarávacej cene bytu. Obvodové tenké steny týchto domov dokážu izolovať lepšie, než predražené a masívne betónové múry či tehly. Tým sa uvoľňuje drahocenná plocha pozemku pre rozšírenie záhrady alebo pre rozšírenie rozmerov obytných miestností.

Možnosti prevedenia montovaných domčekov

Tým, ako sa montované domy na slovenskom rozmáhajú, rastú tiež možnosti spôsobov ich výstavby. V základe rozlišujeme tri typy výstavby montovaných domov: panelová, modulová a TWO BE FOUR systém. Každý tento typ má svoju špecifickú materiálovú skladbu, stavebnú prípravu aj realizáciu. Vo všeobecnosti je však v montovanom dome najviac zastúpené drevo, ako obnoviteľný a ekologický prírodný zdroj. Ďalšie stavebné prvky potom majú podobu najmodernejších zatepľovacích, izolačných, kotviacich a tesniacich materiálov. Ďalej sa viac než ponúka zamyslieť sa nad tým, koľko energie na vykurovanie a prevádzku by nové bývanie malo v budúcnosti spotrebovať a tiež aké technické zariadenie ho budú obsluhovať. Z tohto pohľadu sa montované domy rozlišujú ako nízkoenergetické, ultra- nízkoenergetické a pasívne. TreeMont s.r.o. je jedna z mála stavebných firiem, ktorá má vo svojej štandardnej ponuke montované domy ultra-nízkoenergetické s možnosťou výstavby v uzatvorenej aj otvorenej difúznej variante.

Zdroj: montovane-domy.com

Difúzne uzavretá vs. difzúzne otvorená konštrukcia domu
Silne tesniace okná, dvere a izolácie, bez ktorých sa dnes už žiadna novostavba nezaobíde, zapríčinili, že nadmerná vlhkosť domu vzniknutá dýchaním, varením alebo sprchovaním nemala kadiaľ unikať a držala sa vo vnútri domu, kde pôsobila neplechu v podobe plesní, baktérií a pod. Difúzne otvorená konštrukcia montovaného domu vie vodné pary vpúšťať aj prepúšťať tak, ako si to vyžaduje vnútorná klíma. Difúzne uzavretá konštrukcia zase úplne zamedzuje akémukoľvek prieniku vodných pár do konštrukcie, pričom o pravidelnú výmenu vzduchu sa stará rekuperačná jednotka. Toto zariadenie zabezpečuje pravidelnú výmenu čerstvého a zdraviu prospešného vzduchu bez nadmernej vlhkosti a to po celý deň bez nutnosti manuálneho vetrania.

Zdroj: montovane-domy.com

Montovaný dom ako stavba mnohých remesiel

Napriek tomu, že sa môže zdať, že rýchlosť a nízka cena montovaných domov spočíva v ich jednoduchej výstavbe, nie je tomu zďaleka tak. Nízka cena je daná predovšetkým vďaka:

- dôkladnej stavebnej príprave,

- menšia spotreba materiálov spôsobené tenkými stenami,

- veľkému sústredeniu lacného, obnoviteľného a prírodného materiálu, ktorým je drevo v jeho najrôznejších podobách,

- skúsenostiam všetkých zúčastnených.

Montovaný dom je stavbou mnohých remesiel a na jeho vzniku sa podieľa široká škála odborníkov. Od fyzikov a technikov, ktorí vedia dať do súladu také materiály, ktoré zaručia výsledné nízkoenergetické vlastnosti domu, cez kvalitných dodávateľov certifikovaných materiálov až po dôsledných tesárov, remeselníkov a stavebníkov orientujúcich sa vo výstavbe drevostavieb a montovaných domov. Zhotoviť si tak kompletný montovaný dom svojpomocne síce láka, ale rozhodne sa neodporúča. Akékoľvek hoci malé pochybenie totiž môže zapríčiniť škandalózne následky.

Vysoko odborné a moderné montované domy TreeMont s.r.o

Zdroj: montovane-domy.com

TreeMont s.r.o. je stavebnou firmou zameranou výhradne na ultra-nízkoenergetické montované domy stavané systémom TWO BE FOUR, ktorá zaručuje dodanie rodinných domov tej najvyššej kvality. Uvedomujeme si však, že u mnohých ľudí prevláda túžba postaviť si dom vlastnými silami a preto ponúkame tiež rozostavané varianty v podobe hrubá stavba či holodom, kedy to najpodstatnejšie odvedieme za vás a s tým nasledujúcim vám milo radi poradíme. Dom na kľúč od nás však môžete mať tiež úplne bez starostí a obývať ho skôr, než si stihnete zaistiť osobné veci potrebné pre nasťahovanie. Montovaný dom FEATURE je potom vrcholom energetickej nenáročnosti pri montovaných stavbách a pomaličky šliape na päty domom pasívnym.
Montované domy NOW, NOW AIR aj FEATURE sú navrhované s ohľadom na umiestnenie aj rozlohu pozemku, okolité prostredie domu a finančný rozpočet každého zákazníka. Funkčná dispozícia, prepojenie domu so záhradou, orientácia presklených plôch na juh či iné požiadavky na moderné bývanie, s tým všetkým rátame. A aby sme vám ešte viac uľahčili cestu k vlastnému bývaniu, prichádzame s novým katalógom typových projektov, ktorý je dostupný na našich webových stránkach http://montovane-domy.com.

Zdravé, ekologické, ekonomické a pokojné bývanie uspokojujúce vaše súčasné i budúce potreby - to sú ultra-nízkoenergetické montované domy od firmy TreeMont s.r.o.

Zdroj: montovane-domy.com

Zdroj: montovane-domy.com

Zdroj: montovane-domy.com