Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Moderné koberce z netradičných materiálov

Napísal Róbert Bosák, 17.12.2016

Mäkký a hrejivý koberec, navyše s elegantným vzhľadom, počas zimy určite oceníme. Obzvlášť, pokiaľ zohľadníme, že súčasné koberce majú omnoho vyššiu úroveň ako ich predchodcovia, ktorých sme radi vymenili za parkety či dlažbu.

Zdroj: www.letajicikoberce.cz

 

Odolnosť voči roztočom, nenáročná údržba a hlavne zachovanie elegantného nepoškodeného stavu čo najdlhšie je hlavnou motiváciou výrobcov, ktorí sa zameriavajú na predaj kobercov. Ich snaha vedie k hľadaniu najkvalitnejších materiálov, ktoré zmenia súčasné koberce na nerozoznanie od tých minulých a to po estetickej aj praktickej stránke. Takýchto materiálov je hneď niekoľko, takže poďme sa pozrieť na tie najvyužívanejšie.

Zdroj: www.hezkekoberce.cz

 

Prírodné materiály


Konope – Využitie konope je stále častejšie a po najnovšom sa začalo spracovávať pri výrobe kobercov. Nakoľko dobre zvláda vlhkosť a nemá problém udržiavať teplo, prítomnosť týchto kobercov ponúkne hlavne odolnosť.


Ovčia vlna – Útulné, hebké na dotyk a hlavne schopné hriať chodidlá, presne také sú koberce z ovčej vlny. Síce si za nich treba priplatiť, no ako pomocník pre lepší komfort v domácnosti sú nenahraditeľné.

 

Morská tráva – Má skvelú schopnosť zvládať vlhkosť, takže do našich zemepisných šírok sa hodí ideálne. Majitelia špeciálnych „trávnatých“ kobercov si chvália aj lepšiu mikroklímu v interiéroch.


Kokos – Koberce z tohto materiálu pôsobia dosť exotickým nádychom, čo umocňuje výrazný farebný akcent na jednotlivých modeloch. Podľa výrobcov sú zároveň garanciou tej najvyššej kvality.

Zdroj: www.prirodnekoberce.sk

 

Materiály s umelými vláknami

 

Umelá tráva – Umelý trávnik môžeme mať aj doma, stačí si len zaobstarať koberec z tohto materiálu. Tieto modely u nás zatiaľ nie sú veľmi využívané, no je len otázkou času, kedy im prídeme na chuť.


Polyamid, polyester – Koberce zo špeciálne tvarovaných plastických hmôt si získavajú popularitu najmä kombináciou nízkej ceny a jednoduchej údržby. Dajú sa perfektne čistiť a navyše sa ničia menej ako ktorékoľvek iné materiály.

Zdroj: www.sedya.sk


Tradičné materiály na výrobu kobercov ako kašmír či bavlna síce nevymizli, no aktuálne sa do popredia dostávajú modernejšie varianty. Tie dokážu konkurovať hlavne kvalitou, no za zmienku stojí určite aj ich svieži dizajn, ktorý zapadá do prostredia. Čo poviete, skúste aj vy niektorý z týchto materiálov, nech je každý váš krok sprevádzaný hrejivým pocitom tepla?

 

Text : Róbert Bosák

Foto : letajicikoberce.cz, hezkekoberce.cz, prirodnekoberce.sk, sedya.sk