Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Milánska Bosco Verticale očarila svet

Napísal Róbert Bosák, 11.03.2015

Nadčasový architektonický štýl s exkluzívnym dizajnom plným originálnych prvkov nájdeme v mnohých talianskych stavbách. Obzvlášť keď sa jedná o mesto ako Miláno, ktoré dokáže svojimi budovami stále prekvapiť.

Zdroj: www.green.it


Posledné veľké prekvapenie v podobe netradičnej stavby priniesla nová výšková budova Bosco Verticale, ktorá sa môže pochváliť jedinečným dizajnom. Ten nie je unikátny kvôli farbám alebo tvaru ako je zvykom vo väčšine najobľúbenejších stavieb, ale presadil sa vďaka kombinácií mestského štýlu spojeného so silným zastúpením prírody v štruktúre stavby.

Zdroj: www.green.it


Moderné dielo s dávkou originality


Originálna budova Bosco Verticale stojí v milánskej časti Porta Nuova a verejnosti je sprístupnená od októbra minulého roku. Jedná sa o netradičné stavebné dielo, ktoré sa skladá z dvojice budov vo výške 110 a 76 metrov. Obe časti ponúkajú jedinečný vzhľad pozostávajúci z hustého osadenia stromov priamo na všetkých stranách fasády.

Zdroj: www.lightstyling.jp


Pľúca mesta


Unikát medzi milánskymi stavbami nemá byť len elegantnou lahôdkou. Jeho hlavná úloha spočíva vo funkcii skrášľovania prostredia a čistenia ovzdušia v okolí. Na celkovej ploche 8900 m2 je dokopy viac ako 20 000 rastlín rôznych druhov, ktoré sa majú v maximálnej možnej miere postarať o produkciu kyslíka a prispievať k filtrovaniu ovzdušia v Miláne.

Zdroj: www.lightstyling.jp


Fakty o Bosco Verticale


–        prvé stavebné práce sa spustili na prelome rokov 2009 a 2010

–        na realizácií pracovalo viac ako 6000 stavebných pracovníkov

–        osadenie rastlín na konštrukciu budovy začalo počas leta 2012

–        objekt získal v novembri 2014 cenu International Highrise Award

Zdroj: www.getwallpapered.com


Inšpirácia pre ďalších architektov


Vzhľad a celkové riešenie budovy prináša do sveta stavebníctva niečo progresívne, čo môže byť dobrým príkladom aj pre ďalšie mestské projekty. Objekt je plne určený splniť náročné požiadavky na bývanie, takže užívatelia môžu na vlastnej koži vyskúšať život v tejto budove.  Ak budú ohlasy pozitívne a budova prejde „testom,“ developerom, architektom aj samotným stavebníkom nebráni nič v tom, aby vežiaky tohto druhu po svete pribúdali.  

Zdroj: www.getwallpapered.com


Domáci obyvatelia Milána aj početné davy turistov sa môžu tešiť novej zaujímavej stavbe, ktorá je inovatívnou budovou nielen v stavebníctve Apeninského polostrova. Táto nehnuteľnosť by mala mať na užívateľov pozitívny vplyv a zároveň by sa mohla stať prínosom pre širšie okolie v meste. Čas ukáže ako stavba ovplyvňuje Milánčanov a či môže byť vhodným príkladom pre ďalších stavebníkov aj mimo Talianska.  


Text : Róbert Bosák

Foto : avisuels.blogspot.com, green.it, lightstyling.jp, getwallpapered.com