Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Microsoft sa snaží zrealizovať prvé inteligentné zrkadlá do domácností

Napísal Róbert Bosák, 09.06.2016

Viete si predstaviť, že sa ráno upravujete pred zrkadlom, ktoré má podobné funkcie ako smartfón či tablet? Presne takýto pokrokový produkt by mal byť v budúcnosti súčasťou našich kúpeľní, ak sa vedcom podarí dotiahnuť svoj nápad do úspešného výsledku.

 

Vedci z viacerých inštitútov a spoločností pracujú na koncepcii inteligentných zrkadiel už pár rokov. Napriek vytrvalej snahe a unikátnym projektom sa im stále nedarí dostať takýto nápad do hmotného výsledku. Odhodlaní zmeniť túto situáciu sú momentálne profíci z Microsoftu, ktorí prichádzajú s novým prepracovaným nápadom a v prípade jeho prevedenia do reality ponúknu obyvateľom tie najchytrejšie zrkadlá, aké môžu v súčasnej dobe vzniknúť.

 

Microsoft predstavil koncept inteligentného zrkadla 

 

Túžba po pokroku a prínosu nových technologických noviniek je v spoločnosti Microsoft poriadne silná. Skupina odborníkov z tohto nadnárodného gigantu sa teraz snaží vyrobiť prvé inteligentné zrkadlá do domácností, ktoré by mali priniesť modernému spôsobu života ďalší pokrok. Ich snaha spočíva v realizácií prepracovaného konceptu The Magic Mirror, ktorý nám už podľa názvu jasne načrtne, o aký špeciálny produkt ide.

Zdroj: www.spiffy.sg

 

The Magic Mirror – Chytrý domáci spoločník

 

Vzhľadom na aktuálne predstavené nápady sa výroba takéhoto inteligentného zrkadla stále javí trochu futuristicky, no v žiadnom prípade nie nereálne. Zrkadlo by malo spĺňať svoju bežnú funkciu, akurát za sklenú plochu by sa umiestnil špeciálny LCD displej, ktorý by mal na starosti poskytovanie informácií o dátume a čase, teplote, počasí, vývoji burzy a o ďalších cenných aktualitách. Zrkadlo sa tak môže stať chytrým domácim spoločníkom, s ktorým sa lepšie pripravíte na nový deň.

Zdroj: www.spiffy.sg

 

Ako to má celé fungovať?

 

Hlavnou otázkou spojenou s používaním tohto zrkadla je, ako bude poskytovanie informácií prebiehať. V zrkadle predsa chceme mať vyhradený priestor a údaje na jeho ploche môžu byť dosť rušivým prvkom. Pracovníci Microsoftu však hovoria o schopnosti systému plniť svoju informačnú funkciu, no bez obmedzenia zrkadlového priestoru. Selektované údaje by sa tak mali zjaviť len v okrajových častiach zrkadla s tým, že nebudú pôsobiť rušivo. Ak sa podarí splniť tento zámer, The Magic Mirror bude dobrým spoločníkom, no v opačnom prípade zas pôjde o nepodarený technologický kúsok.

Zdroj: www.sliceoflime.com

 

Aktuálne sú práce na výrobe špeciálneho zrkadla v štádiu vývoja a predstavitelia Microsoftu si zatiaľ sami nedovolia hovoriť o nejakom presnom termíne. Proces vzniku tohto produktu a jeho následného uvedenia na trh bude ešte náročný, no vízia je premyslená, čo je základným predpokladom na realizáciu tejto technologickej novinky. Uvidíme teda, či sa konečne podarí dotiahnuť odvážny nápad do konca a tieto inovatívne zrkadlá budú súčasťou domácností.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : t3n.de, spiffy.sg, sliceoflime.com