Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mesto Lučenec investuje viac ako 4 mil. € do obnovy osvetlenia a inštalácie fotovoltiky

Napísal Róbert Bosák, 28.03.2024

Rast cien energií prinútil viaceré mestá k príprave úsporných projektov. Znížiť náklady na elektrinu chce aj Lučenec. Vyššiu energetickú efektivitu chce docieliť rekonštrukciou verejného osvetlenia a inštaláciou fotovoltických systémov na vybrané budovy.

Zdroj: Facebook – Mesto Lučenec


Viac ako 3000 kusov smart svietidiel


Rozsiahla obnova verejného osvetlenia v Lučenci sa plánuje od roku 2022. Mestskí poslanci v decembri 2022 schválili zámer výmeny svietidiel vrátane obnovy stĺpov a rozvodných skríň. Rozsah projektu bol neskôr upravený. Predstavitelia mesta odobrili modernizáciu vyše 3000 kusov svietidiel. LED svietidlá budú riadené novým elektronickým smart systémom. Obnova zahŕňa 56 betónových stĺpov. Rekonštrukciu podstúpi aj 86 rozvodných skríň.


Verejné budovy pokryje fotovoltika


Časť spotreby svietidiel môže v budúcnosti zabezpečiť nespotrebovaná energia z batériových úložísk, ktoré budú súčasťou fotovoltických systémov inštalovaných na verejných budovách. Fotovoltické panely majú byť namontované na viaceré objekty. Mesto chce docieliť zníženie výdavkov na energie montážou úsporných zariadení na strechy verejných budov s najvyššou spotrebou elektriny. Fotovoltické panely postupne pokryjú strechu kina, Divadla B. S. Timravy, hokejovej arény, futbalového štadióna aj 4 materských škôl.


Investícia vo výške viac ako 4 mil. €


Rekonštrukcia verejného osvetlenia a inštalácia fotovoltických systémov na viaceré budovy si vyžiada niekoľkomiliónovú investíciu. Mesto Lučenec ráta s predbežnými nákladmi vo výške viac ako 4 mil. €. Realizáciu projektu bude financovať peniazmi z úveru, ktorý mestu schválil Environmentálny fond. Prvé rekonštrukčné a inštalačné práce prebehnú v priebehu tohto roka.

Ilustračné foto, Zdroj: pixabay.com


Text: Róbert Bosák
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: Facebook – Mesto Lučenec, pixabay.com