Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mesto Boskovice pripravuje rozsiahlu obnovu parku a športového areálu

Napísal Róbert Bosák, 29.02.2024

Vyše 11-tisícové mesto v Juhomoravskom kraji čaká väčší stavebný ruch. Kompetentní pracujú na prípravách realizácie niekoľkých projektov. Mesto plánuje obnovu jedného z parkov aj prestavbu miestneho športového areálu.


Rozsiahlu obnovu podstúpia 2 z najnavštevovanejších lokalít v Boskoviciach. Radnica začala hovoriť o ich modernizácii v predošlej dekáde. Ako prvá sa má rozbehnúť revitalizácia parku pri Zámockom skleníku. O 2 roky neskôr sa majú stavebné zásahy začať v športovom areáli Červená záhrada.

Zdroj: zamekboskovice.cz


Revitalizácia parku v zámockom areáli


V areáli Zámku Boskovice prebehlo v posledných rokoch viacero stavebných zásahov. Pred viac ako 20 rokmi bola zrekonštruovaná budova Zámockého skleníka. Teraz je na rade park v jej exteriéri. Zelená zóna z 19. storočia prešla poslednými úpravami v 70. rokoch minulého storočia. Ak mesto uspeje so žiadosťou o dotáciu, revitalizácia rozdelená na niekoľko etáp sa môže začať ešte túto jeseň. Práce potrvajú približne 2 roky. V pláne je likvidácia schátraných stavebných prvkov a odstránenie starej výsadby. V parku pribudne nový mobiliár a stojany na bicykle. Mesto plánuje obnoviť mlatové plochy aj vydláždené miesta pred budovou skleníka, ktoré sa premenia na reštauračnú záhradu s väčším altánkom. Zámer ráta aj s rekonštrukciou vodných prvkov a oplotenia.

Zdroj: zamekboskovice.cz


Prestavba komplexu Červená záhrada


V čase, kedy bude finišovať obnova parku pri Zámockom skleníku, sa majú rozbiehať práce v areáli Červená záhrada. Športový komplex sa takisto zmodernizuje v niekoľkých etapách. V rámci 1. etapy sa vybuduje športová hala, ktorá v meste stále chýba. Jej výstavba si vyžiada náklady 150 až 200 mil. Kč. Následne prebehnú práce na tenisových a volejbalových kurtoch. Tenisové dvorce sú v areáli aj teraz, no pri prestavbe sa presunú na iné miesto. 2. etapa zahŕňa výstavbu 300 parkovacích miest. Časť parkovacej plochy vznikne v podzemnom parkovisku pod novou arénou. 3. etapa má za cieľ obnoviť futbalové ihriská. Prestavba areálu si vyžiada náklady vo výške niekoľkých miliárd Kč. V rokoch 2024-2025 sa má pracovať na projektovej dokumentácii a získaní všetkých potrebných povolení. Prvé stavebné zásahy majú prebehnúť v roku 2026.

Zdroj: regionboskovicko.cz


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: zamekboskovice.cz, regionboskovicko.cz