Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Meškajúci futbalový štadión v Prešove má byť hotový v decembri 2024

Napísal Róbert Bosák, 11.09.2023

Čakanie na štart výstavby nového futbalového štadióna v Prešove sa skončilo. Základný stavebný kameň bol v priebehu prázdnin slávnostne poklepaný a stavenisko odovzdané. Nové športovisko má byť hotové v decembri 2024.

 

Nová Futbal Tatran Aréna nahradí pôvodný prešovský štadión. Jej výstavba mala začať do 2 rokov od zbúrania starého futbalového stánku v roku 2018. Zahájenie prác sa oneskorilo až do tohtoročných letných prázdnin. Ak sa plánované stavebné práce nezdržia, celý projekt má byť zrealizovaný pred koncom budúceho roka.

Zdroj: tatran-arena.sk


Výstavba arény prebehne v 2 etapách

 

Spoločnosť AVA-stav, s. r. o., Galanta, ktorá je zhotoviteľom stavebného diela, zrealizuje projekt v 2 etapách. V rámci prvej sa pripraví hracia plocha a postaví hlavná tribúna. Druhá etapa prinesie výstavbu ďalších tribún, ktoré rozšíria kapacitu na 6500 miest. Súčasťou prác naplánovaných v rámci realizácie druhej etapy je inštalácia osvetlenia a úprava parkovacích miest pri aréne. V pláne sú aj ďalšie menšie stavebné zásahy.

 

Investícia vo výške viac ako 21 mil. €

 

Výstavba nového štadióna, ktorý bude spĺňať kritériá UEFA 3. kategórie, bude stáť viac ako 21 mil. €. Na financovaní 1. etapy za 16,38 mil. € sa bude podieľať mesto Prešov, Prešovský samosprávny kraj, Slovenský futbalový zväz a Fond na podporu športu. Ďalších 4,82 mil. € bez DPH určených na financovanie stavebných a rekonštrukčných prác realizovaných v rámci druhej etapy zaplatí mesto Prešov z vlastných zdrojov.

Zdroj: tatran-arena.sk

 

Nový štadión bude po ukončení výstavby slúžiť prešovskému futbalovému klubu. Moderná aréna bude môcť hostiť aj medzinárodné zápasy. V roku 2025 sa stane jedným z 8 dejísk ME vo futbale do 21 rokov, ktoré sa uskutočnia na Slovensku.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk, tatran-arena.sk

Zdroj foto: tatran-arena.sk