Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Melbournská 108 bude výkvet austrálskej architektúry

Napísal Róbert Bosák, 29.06.2015

V najväčších austrálskych mestách stihlo od príchodu výškových budov vyrásť mnoho mrakodrapov. S ich výstavbou nie je ani zďaleka koniec a v súčasnosti sa pripravuje jeden z najzaujímavejších projektov austrálskej architektúry.


Novou ozdobou mesta Melbourne má byť výšková veža, ktorú autori projektu pomenovali Australia 108. Stavebné práce štartujú práve počas tohto leta a ak sa dodrží predstavený plán projektu, mrakodrap bude vyčnievať nad mestom v roku 2019. A treba povedať, že podľa prvých prezentácií oficiálneho konceptu pôjde o jednu z najzaujímavejších výškových budov v celej krajine.

Zdroj: urban.melbourne


Projekt Australia 108

 

Spomínaný mrakodrap bude výkvetom miestnej austrálskej architektúry. Za miesto výstavby si investori vybrali lukratívnu lokalitu Southbank v blízkosti rieky, kde stojí aj súčasný líder medzi melbournskými mrakodrapmi Eureka Tower. Zaujímavým faktom je, že oba objekty budú stáť oproti sebe, pričom budú ladené v podobnom dizajnérskom rukopise. To sa podarí uskutočniť vďaka rovnakým autorom, ktorými sú architekti z ateliéru Fender Katsalidis Architects.

Zdroj: urban.melbourne


Veža bude medzi najvyššími mrakodrapmi

 

Projekt výstavby počíta s realizáciou 319 metrovej budovy, ktorá sa stane tretím najvyšším austrálskym mrakodrapom. Získa však jedno prvenstvo, pretože v Melbourne sa automaticky stane jednotkou, nakoľko predbehne spomínanú Eureka Tower, ktorej výška má „len“ 297 metrov. Pôvodný plán rátal s výškou 388 metrov, no nakoniec sa nápad postaviť na vrchole budovy vyhliadkovú atrakciu zamietol, takže momentálny návrh 319 metrov by mal byť už záväzný. Ďalšia zaujímavosť sa spája s počtom poschodí, ktorých je 100, preto číslo 108 v názve nevypovedá nič o ich presnom počte.  

Zdroj: www.sourceable.net


Objekt určený na bývanie

 

Po ukončení výstavby sa budova automaticky zaradí medzi najvyššie obytné stavby. Prvé ohlasy priniesli informácie o realizácií viac ako tisícky bytov, ktoré budú vybavené v rôznych štandardoch. Veľký počet bytov je možné zrealizovať kvôli tomu, že sa upustilo od zriadenia hotela v objekte, ktorý sa mal deliť o priestory so 664 bytmi. Hotel ale nebude, takže budova ponúkne skoro dvakrát toľko bytov ako sa najprv predpokladalo.

Zdroj: www.australia108.org


V Melbourne sa výstavba výškových budov rozbehne vo veľkom a okrem Australia 108 môžeme očakávať niekoľko objektov s výškou nad 200 metrov. Mestu aj celej krajine to určite pomôže k obohateniu modernej architektúry a celkovému napredovaniu miestneho stavebníctva. Veže začnú vyrastať čoskoro a tí, ktorí sa zaujímajú o výškové budovy, si môžu počkať na reálne výsledky realizácie, medzi ktorými nebude chýbať práve Australia 108 ako jedna z najzaujímavejších budov.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : australia108.net.au, urban.melbourne, sourceable.net, australia108.org