Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Medzimesačný pokles cien domov vo Veľkej Británii sa zastavil

Napísal Róbert Bosák, 18.12.2023

Trend zlacňovania britských domov je minulosťou. Krivka v ukazovateli, ktorý sleduje priebežný vývoj cien domov na Britských ostrovoch, začala znovu rásť. Októbrový rast ukončil 6-mesačné obdobie poklesu.

Londýn, Zdroj: pixabay.com


Medzimesačný rast cien domov prekročil 1 %


Priemerná cena domov vo Veľkej Británii sa v medzimesačnom porovnaní znižovala celý 2. a 3. kvartál. Spoločnosť Halifax, najväčší poskytovateľ hypotekárnych úverov na Britských ostrovoch, zaznamenala posledný medzimesačný rast v marci 2023. Od začiatku 2. štvrťroka sa ceny domov znižovali celých 6 mesiacov. Tento trend sa zastavil v októbri, kedy priemerná cena domov vo Veľkej Británii vzrástla o 1,1 %.


Ceny domov opäť rastú kvôli slabej ponuke


Analytici spoločnosti Halifax označili za hlavnú príčinu návratu k rastu nedostatočnú ponuku. Vlastníci nehnuteľností sú vzhľadom na infláciu a neistú ekonomickú situáciu opatrnejší a pri predaji domov váhajú. Ponuka nestíha uspokojovať dopyt, čo vedie k zdražovaniu domov. Ich priemerná cena sa v októbri dostala na úroveň 281 974 britských libier.


V medziročnom porovnaní pretrváva pokles


Priemerná cena britských domov za október 2023 je o necelých 10 000 libier nižšia ako pred rokom. Kým v medzimesačnom porovnaní vzrástla o 1,1 %, v porovnaní s októbrom 2022 sa znížila o 3,2 %. Tohtoročný októbrový výsledok potvrdil trend medziročného poklesu, ktorý pretrváva napriek spomaleniu tempa zlacňovania. V septembri tohto roka sa ceny domov vo Veľkej Británii znížili medziročne o 4,5 %.

Zdroj: pixabay.com


Text: Róbert Bosák
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: pixabay.com