Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Materská škola v Partizánskom bude zrekonštruovaná

Napísal Róbert Bosák, 24.11.2023

Školskú infraštruktúru v Partizánskom čaká ďalšia modernizácia. Na rade je materská škola na ulici Malá okružná. Škôlka prejde rekonštrukciou, ktorej kľúčovým cieľom je zlepšenie celkovej hospodárnosti objektu.

Partizánske, Zdroj: TASR – teraz.sk


Tepelný komfort a životnosť budovy


Mesto Partizánske pripravilo projekt rozsiahlej renovácie Materskej školy Malá okružná, ktorá zahŕňa viaceré rekonštrukčné zásahy. Výsledkom obnovy má byť vyšší tepelný komfort a s tým spojené zvýšenie energetickej efektivity. Predpokladaná úspora energie má dosiahnuť viac ako 54 %. Cieľom obnovy je tiež zlepšenie kvalitatívnej stránky stavby a predĺženie jej životnosti.


Renovačné práce v materskej škole:


- obnova fasády s pomocou zatepľovacieho systému
- obnova strechy výmenou starej strechy za valbovú
- montáž fotovoltických zariadení na budove škôlky
- výmena bleskozvodov a klampiarskych konštrukcií
- montáž nových plastových dverí vo vstupnej časti
- inštalácia externých žalúzií na južnej strane budovy
- montáž zbernej nádoby na recykláciu dažďovej vody


Rekonštrukcia za viac ako 500 000 €


Rozsiahle rekonštrukčné práce si vyžadujú celkové náklady vyše 516 000 €. Väčšinu z tejto čiastky pokrývajú financie, ktoré mesto Partizánske získalo zo zdrojov Environmentálneho fondu. Ten poskytol na účel rekonštrukcie Materskej školy Malá okružná dotáciu vo výške 400 000 €. Zvyšné náklady uhradí mesto finančnými prostriedkami vyčlenenými z vlastného mestského rozpočtu.


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: TASR – teraz.sk