Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Martin zmodernizuje verejné osvetlenie za 5 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 05.10.2023

V centre Turca sa preinvestujú ďalšie milióny. Mesto Martin ich investuje do verejného osvetlenia. Za 5 mil. € vymení stovky starých svietidiel. Niekoľko desiatok nových lámp bude namontovaných na miestach, kde osvetlenie chýbalo.

Martin, Zdroj: goslovakia.sk


Vymení sa viac ako 5600 svietidiel


Zástupcovia mesta Martin si od výmeny verejného osvetlenia sľubujú vyšší komfort, krajšie verejné priestory a úsporu nákladov na energie. Tento cieľ má splniť výmena viac ako 5600 svietidiel v rôznych martinských lokalitách. Ide o väčšinu lámp z celého verejného svetelného systému v meste. Bez výmeny má ostať 225 pôvodných svietidiel. Verejné osvetlenie doplní 280 nových pouličných lámp.


Úver z Environmentálneho fondu


Hromadná výmena svietidiel si vyžiada niekoľkomiliónové náklady. Mesto Martin zaplatí za realizáciu celého projektu 5 mil. €. S financovaním nákupu nových svietidiel a prác spojených s ich montážou mu pomôže úver z Environmentálneho fondu. Požičané peňažné prostriedky bude splácať 20 rokov.


Výmena potrvá zhruba 9 mesiacov


Inštalačné práce v jednotlivých martinských lokalitách budú prebiehať priebežne. Zástupcovia mesta avizovali, že proces výmeny všetkých svietidiel potrvá 9 mesiacov. Počas tejto doby sa nainštaluje aj 280 nových svietidiel, ktoré doplnia staré, resp. vymenené osvetlenie. Súčasťou projektu je aj osadenie 5 nových stĺpov na osvetlenie priechodu pre chodcov.


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: goslovakia.sk