Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Manhattan ožije zeleným mrakodrapom

Napísal Róbert Bosák, 19.01.2016

Výškové budovy postavené v zelenom štýle vzbudzujú stále väčší záujem po celom svete. Tieto jedinečné stavby očarili aj amerických architektov, ktorí pripravujú projekty zelených nehnuteľností čoraz častejšie.

 

Medzi americkými architektonickými ateliérmi, ktoré pri tvorbe svojich nových projektov neodolali dôrazu na trvalo udržateľnú výstavbu, sa ocitlo aj štúdio ODA New York. Tím profesionálov z renomovaného ateliéru prišiel nedávno so skvelým nápadom, ktorý bude po úspešnom zrealizovaní prínosom pre celý Manhattan a nepochybne oživí obraz betónovej štvrte známej svojimi chladnými betónovými budovami.

Zdroj: www.oda-architecture.com

 

Zámer postaviť zelený mrakodrap

 

Najnovšia myšlienka architektov zo spomínaného ateliéru ODA sa spája práve s ekologickou výstavbou. Cieľom ich nového projektu je vybudovať zelenú výškovú budovu na Manhattane, ktorého obraz stále ovládajú mrakodrapy zo skla a železobetónových konštrukcií. Súčasťou tohto zámeru nie je len realizácia objektu ponúkajúceho zdravšie a komfortnejšie bývanie, ale takisto snaha prispieť k celkovému napredovaniu zelenej architektúry, ktorá môže zaľudnenej štvrti pomôcť pri oživovaní životného prostredia.

Zdroj: www.oda-architecture.com

 

41 luxusných bytov v netradičnom štýle

 

Obyvatelia Manhattanu si môžu vyberať z mnohých možností bývania, no šanca žiť v byte ponúkajúcom kľudný predmestský život tu chýba. Práve projekt 44-poschodovej zelenej veže umožní majiteľom skúsiť tento štýl bývania priamo uprostred veľkomestského zhonu. Objekt ponúkne 41 nadštandardne vybavených bytových priestorov, ktoré budú okrem luxusného interiéru disponovať terasou s vlastnou záhradkou a mini dvorom.

Zdroj: www.oda-architecture.com

 

Projekt prináša vysoké očakávania

 

Plánovaný projekt je na pomery Manhattanu predsa len netradičný a aj keď zelených budov v tejto lokalite pribúda, výstavba výškových veží v tomto štýle nie je vôbec bežná. Aj preto sú očakávania vysoké a milovníci zelenej architektúry sa už tešia na nový bytový komplex, ktorý dokáže oživiť architektúru v celom New Yorku. Ak sa podarí splniť plán, tak s realizáciou sa začne túto jar, čo dáva dobrý predpoklad na dokončenie výstavby už v budúcom roku.

Zdroj: www.oda-architecture.com

 

Zelené budovy doslova ovládli architektúru posledných rokov, čoho dôkazom je ich rastúci počet (nielen) v metropolách po celom svete. Dobrou správou je, že svoje miesto si našli aj medzi výškovými budovami a architekti sa neboja prichádzať s odvážnymi nápadmi. Medzi nimi nechýba ani projekt zeleného mrakodrapu na Manhattane, ktorý by mal byť inšpiráciou pre ďalších a postupne by sa tak obraz betónovej manhattanskej džungle mohol oživovať.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : oda-architecture.com

Foto : oda-architecture.com