Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Luxusné bývanie v Dubaji vyjde poriadne draho

Napísal Róbert Bosák, 29.10.2015

Ak by nehnuteľnosti v Dubaji nevynikali na celosvetovom realitnom trhu, potom by to už nebol Dubaj ako ho poznáme. Bláznivé nápady, unikátne stavby a do neba siahajúce veže dopĺňajú aj rekordné ceny bývania a práve to robí túto metropolu tak výnimočnou. 


Najdrahšie byty sveta nájdeme v rôznych končinách, no v máloktorých regiónoch sa ich ceny pohybujú rádovo v miliónoch. Takýchto lokalít je na svete len niekoľko a nikoho neprekvapí, že medzi nimi nájdeme práve Dubaj. Metropola, ktorá sa v posledných rokoch zaslúžene radí k lídrom v zozname miest s najdrahším bývaním, sa pokúša o ďalší rekord. Tým rekordom má byť výstavba moderného obytného domu, ktorého súčasťou bude najdrahší byt v meste a jeho predajná cena výrazne zamieša poradím v rebríčku najdrahších bytov sveta.

Zdroj: www.ctbuh.org

 

Súčasť realizácie projektu ONE  

 

Apartmán, ktorý sa má stať najdrahším bytom v meste, bude súčasťou pripravovaného domu ONE. Ide o luxusný 25-poschodový bytový komplex, ktorý ponúkne nadštandardné bývanie pre zámožných obyvateľov hľadajúcich luxus na dubajský spôsob. Práve v tejto budove bude aj spomínaný byt, ktorý bude situovaný na vrchu objektu, čo dá dizajnérom z renomovaného newyorského štúdia SOMA architects skvelú možnosť využiť nespútaný potenciál bytov za niekoľkomiliónové ceny.

Zdroj: www.property-report.com


Byt, ktorý prekonáva hranice dizajnu

 

Keď má kupujúci zaplatiť za byt niekoľko miliónov, potom pochopiteľne očakáva kráľovské bývanie, ktoré bude prinášať viac ako nadštandard. Architekti vedia, že takýto byt musí splniť aj tie najnáročnejšie požiadavky na dokonalý dizajn, priestrannosť, zariadenie a kvalitatívnu stránku a podľa toho sa zariadiť. Práve preto sa pri realizácií návrhu nespoliehali na tradičné bývanie a radšej sa zamerali na originalitu sprevádzanú inováciou. Byt tak prinesie komfort, ktorý je dávno za hranicami bežnej architektúry a interiérového dizajnu a ostatným objektom v Dubaji ukáže, ako sa stavia na úrovni.  

Zdroj: www.ctbuh.org


Majiteľ bude využívať až 4000m2

 

Čím vyšší luxus chcú architekti dosiahnuť, tým viac priestoru potrebujú. Platí to aj v prípade dubajského bývania snov, ktoré ponúkne budúcemu majiteľovi apartmánu obrovský priestor. Celková výmera 4000m2 stačí na to, aby sa v byte nachádzali priestranné miestnosti s novým zariadením, posilňovňa, súkromná terasa s dĺžkou 1,5km alebo zopár relaxačných oáz. Poteší aj panoramatický výhľad na oceán a rozsiahly strešný bazén. 

Zdroj: www.property-report.com

 

Cenu vyčíslili na 44 mil.€

 

Pri pohľade na obrázky z pripravovaného projektu nás všetkých zaujíma hlavne cena tohto kráľovského bývania. Tá má odrážať celkový stav apartmánu s jeho zariadením, výmerou a polohou, takže autori projektu sa ho nebáli ohodnotiť na rekordných 44 mil.€. V Dubaji sa doposiaľ nepredával žiadny byt presahujúci takúto čiastku, takže bytový dom ONE bude po ukončení výstavby hostiť najdrahší byt v celej metropole. A nielen to, predbehne aj ďalšie luxusné priestory po celom svete a stane sa jedným z najdrahších bytov súčasnosti.

Zdroj: www.luxent.cz

 

Slovenský zákazník realitného trhu si len ťažko dokáže predstaviť, ako sa môže žiť v byte za 44 miliónov. Predsa len, v našich končinách sa takéto priestory ani nestavajú a vzhľadom na ekonomické podmienky Slovákov by to bolo aj zbytočné. Zaujímavý architektonický krok je však skvelou ukážkou toho, že svetová architektúra stále napreduje a inovatívnych nápadov nie je nikdy dosť, takže ako inšpirácia je pripravovaný dubajský apartmán skvelý príklad.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ctbuh.org, property-report.com, luxent.cz