Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Londýn šokoval šialeným projektom

Napísal Róbert Bosák, 01.09.2015

Niektorí architekti majú tendenciu šokovať a to sa nedávno podarilo autorom jedného šialeného projektu chystaného v Londýne. Ten sa stal okamžite predmetom mediálneho záujmu a dnes sa na neho pozrieme aj my. 


Ohlasovaným projektom, ktorý zaujal nielen celú londýnsku verejnosť, je koncept výstavby bazénu v prestížnej rezidenčnej štvrti Nine Elms. Na samotnej výstavbe bazéna by nebolo nič  špeciálne, no v tomto prípade ide o jeden z najodvážnejších nápadov modernej doby. Jedná sa o originálny bazén, ktorý má byť inštalovaný medzi dvoma budovami vo výške 35 metrov, čo z neho robí unikát v celosvetovom stavebníctve. Otázne ostáva, či je vôbec možné taký bazén zrealizovať a ak áno, ako na to.


Architekti chcú nezvyčajnú atrakciu

 

O projekt originálneho bazénu sa stará tím profesionálov zo spoločnosti Ballymore, ktorí spolupracujú s architektonickým štúdiom HAL Architects a projektantmi z dielne Arup Associates. Vzájomným úsilím má medzi 10.poschodiami dvoch vyšších obytných budov vzniknúť presklený bazén, ktorý bude obyvateľom ponúkať jedinečný zážitok. Zámer tvorcov diela je zrealizovať jedinečnú atrakciu, ktorá sa preslávi svojim originálnym spracovaním a bude tak skutočnou londýnskou atrakciou.   

Zdroj: www.building.co.uk


Komfort, elegancia a bezpečnosť

 

Pilierom celého projektu je kvalitná realizácia, ktorej výsledok dokáže ponúknuť maximálny komfort spojený s elegantným dizajnom. Aj preto bude bazén s dĺžkou 25 metrov a šírkou 5 metrov postavený v atraktívnom dizajne a navyše ho budú dopĺňať luxusné súkromné kúpele s barovým zariadením. V prvom rade však treba pri realizácií myslieť na bezpečnosť, ktorá je v tomto prípade tým najpodstatnejším. Hlasy tvorcov ale potvrdzujú garanciu dodržiavania všetkých bezpečnostných postupov a sľubujú najvyššiu kvalitu prác.  

Zdroj: www.citymetric.com


Konkurencia pre Dubaj ?

 

Šialené nápady prekonávajúce limity v myslení najlepších svetových architektov sú typické pre Dubaj. V metropole pri Perzskom zálive sa pravidelne avizuje nejaký originálny projekt, ktorý nemá nikde vo svete obdobu. Tenisový kurt na streche mrakodrapu, bývanie pod vodou či dokonca podmorská tenisová hala sú výkvetom najodvážnejších šialených plánov. Aktuálne sa k nim pridáva aj londýnsky bazén, ktorý si hneď po zverejnení projektu získal pozornosť celého sveta. Vzhľadom na to sa dá povedať, že v Dubaji by si mali dávať pozor na obrovskú konkurenciu z Anglicka, ktoré im môže ukradnúť nepísané prvenstvo v najuletenejšom stavebnom nápade.

 Zdroj: www.irishppost.co.uk


S výstavbou ojedinelého nadzemného bazénu sa má začať hneď po ukončení všetkých prípravných fáz, takže pokiaľ sa podarí dotiahnuť koncept vrátane právnych záležitostí do konca, potom nebude samotnej realizácií nič brániť. Ak prebehne v poriadku aj tá, Londýn sa dočká jedinečnej atrakcie, ktorá si zaručene získa pozornosť celého sveta a ukáže, že nápady architektov majú stále čo ponúknuť. Uvidíme, či na tento projekt v najbližšej dobe nejako zareaguje Dubaj a či sa bude snažiť predbehnúť možnú konkurenciu z Európy.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : building.co.uk, citymetric.com, irishppost.co.uk